Press

Kordić: Radnici se izrabljuju

''Za mizerna primanja se izrabljuju radnici za rad nedjeljom'', rekao je Kordić.
Vijesti / Politika | 31. 08. 2021. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vijećnici su malo spremniji već obično (sic!)'', rekao je Salem Marić, predsjedatelj mostarskog Gradskog vijeća rekavši kako je riječ o zanimljivoj sjednici s važnim točkama.

Govoreći o mostarskog izbornom povjerenstvu, Marić je rekao da je protivljenje toj odluci skupljanje političkih bodova.

''Dobili smo od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH hitan akt da završimo izbor povjerenstva do 30. rujna ove godine. Ovo gradsko izborno povjerenstvo ima privremeni karakter i ako mi to ne uradimo, oni će izvršiti imenovanja'', rekao je Marić.

Sporni su pojedinim vijećnicima bili uvjeti koje potencijalni kandidati ispunjavaju za članstvo u gradskom izbornom povjerenstvu, a Marić kaže kako je po naputku određeno da osoba mora imati iskustvo, a ako nema iskustvo da mora imati završen pravni fakultet.

Rekao je kako Tužiteljstvo radi na prijavama o izbornim nepravilnostima u Mostaru i da to ne treba uvlačiti u Vijeće niti u raspravu o ovome.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić govorio je, između ostalog, o tome kako se u Mostaru rade tri objekta za kolektivno stanovanje te da će se grad potruditi obnoviti stanove.

''Kao Grad Mostar smo se kad je u pitanju Ćirina zgrada potrudili da nađemo rješenje. Mislim da smo našli fer ponudu, ali jedan dio stanara ne smatra to tako. Ali i to mogu razumjeti. Ali ne želim da ispadne da je to samovolja gradonačelnika ili Gradske uprave. Ali kao gradonačelnik se moram držati zakona i mislim da je fer ponuda'', rekao je.

Govoreći o mogućoj zabrani rada nedjeljom, Kordić je rekao kako osobno misli da bi trebalo dobro razmisliti i da bi trebalo uvesti reda u tu problematiku.

''Za mizerna primanja se izrabljuju radnici za rad nedjeljom'', rekao je Kordić.

Govoreći o izbornom povjerenstvu rekao je kako je logična komisija koja će se baviti izborom članova tog tijela.

''Ovo je tema koju je prerano dizati kao toliko važnu'', rekao je kordić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close