Grad za primjer?

Kordić: Nije ni nama lako

Slično kao Kordić razmišlja i predsjednik Gradskog vijeća Mostar Salem Marić koji se boji "kako će se problem države prenijeti i na Mostar".
Vijesti / Politika | 02. 11. 2021. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Međunarodna zajednica očekuje da se pozitivni pomaci i način u gradu Mostaru preliju na ostatak BiH. Na žalost, nije ni nama lako ako je u čitavoj državi ovakva situacija kakva jest", kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Naime, Kordić je za HRT komentirao status "grada slučaja" koji je Mostar godinama imao u očima međunarodne i lokalne zajednice.

Nakon punih 12 godina izbori u Mostaru su održani, Gradsko vijeće ustrojeno, a rješavaju se i prvi problemi.

Slično kao Kordić razmišlja i predsjednik Gradskog vijeća Mostar Salem Marić koji se boji "kako će se problem države prenijeti i na Mostar".

"Suradnja između gradske uprave i Gradskog vijeća je na jednom zavidnom nivou. Samo me je strah da se problemi države, federacije i kantona ne prenesu na Gradsko vijeće grada Mostara", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Mostar Salem Marić.

Vijećnica u Gradskom vijeću Mostar Nataša Jekić istaknula je kako bi se ostali gradovi trebali ugledati na Mostar.

"Ovaj grad je grad slučaj, ali u onom pozitivnom optimističnom smislu. Drugi gradovi u BiH bi se trebali ugledati na ovaj grad", naglasila je Jekić.

Vijećnik u Gradskom vijeću Arman Zalihić podsjetio je kako se u Gradskom vijeću Mostar, troje vijećnika koji se ne izjašnjavaju kao Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, bore se za uklanjanje svih oblika diskriminacije.

"Predložio sam ove izmjene Poslovnika i Statuta na Gradskom vijeću. Mi smo u Mostaru riješili diskriminaciju i hajde sad se ogledajte na nas i riješite to pitanje na državnom nivou", poručio je Zalihić.

Kopirati
Drag cursor here to close