Sjednica GV

Kordić: Ćirina zgrada će se srušiti

''Trenutno čekamo suglasnost Željeznica. Ona će se srušiti. Međutim nismo imali razumjevanje stanara i nisu bili zadovoljni sporazumom koji smo postigli s njima. Ne svi, već jedan od stanara koji nije bio zadovoljan sporazumom.''
Vijesti / Flash | 28. 10. 2021. u 16:30 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O porušenim objektima u Mostaru, obnovi oko 130-ak stambenih jedinica, sportskoj dvorani u Mostaru, te Ćirinoj zgradi koja još uvijek 'smeta' pri nastavku izgradnje gradske magistrale - govorio je gradonačelnik Mostara u četvrtak tijekom pauze na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

Kordić je rekao kako je problem Ćirine zgrade nešto na čemu se radi svakodnevno.

''Prometnica neće ostati onakva''

''Trenutno čekamo suglasnost Željeznica. Ona će se srušiti. Međutim nismo imali razumjevanje stanara i nisu bili zadovoljni sporazumom koji smo postigli s njima. Ne svi, već jedan od stanara koji nije bio zadovoljan sporazumom. I morali smo ići jedan korak unatrag. Ovih dana očekujem epilog te cijele priče. Prometnica onakva jeste, neće ostati onakva'', kazao je.

Problem porušenih objekata je tema o kojoj je bilo govora u kontekstu Odluke o komunalnom redu na 12. sjednici GV Mostara. Kordić je naglasio da Grad Mostar nije u obvezi obnavljati objekte koji su porušeni u ratu.

''Mi se trudimo obnoviti nekih 130-ak stambenih jedinica iz ''ratne priče''. Nedavno smo poslali dopis Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica, tražimo mogućnost da obnovimo neke moguće projekte za obnovu tih 130 stambenih jedinica. Većina toga je na objektu Razvitak. Ostatak je razbacan po cijelom gradu'', objasnio je prvi čovjek Mostara.

Sportska dvorana

Još jedna tema koja itekako zanima građane ovog grada je i izgradnja sportske dvorane. Ta priča je, kako je gradonačelnik kazao u četvrtak - opet aktualna. 

''Projekt koji je zadnji put 2016. godine revidiran je takav kakav jeste. 2021. ponovo imamo problem s tehnologijom koja napreduje, nova su rješenja oko hlađenja i grijanja...Razgovaramo da napravimo novu reviziju i da probamo i da to privedemo kraju.
Trenutno mogu da kažem da je to objekt koji će koštati cca 30 milijuna KM iako to nije precizna cifra, jer nemamo troškovnike još''.

Naglasio je i da je dio objekta urađen jer postoji ''750 garažnih mjesta, za koja se nada da će u tijeku ove godine i početkom sljedeće ući u sustav Mo parkinga. Dio konstruktivne dvorane je također započeo'', rekao je gradonačelnik.

''Pregovoramo oko financija, neki grantovi su već odobreni'', dodao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close