Izvor iz diplomacije

Konzulica zaposlila djecu da čiste konzulat?!

Upit o ova dva slučaja uputili smo ministarstvu te očekujemo njihov odgovor.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2023. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzulica u Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu Edina Jusufović zloupotrebljava položaj jer mjesečno uz plaću dobiva 1.000 eura za plaćanje stanarine, iako živi u stanu koji se nalazi iznad konzulata, a vlasništvo je Ministarstva vanjskih poslova, tvrdi Srnin izvor u diplomaciji BiH. 

Izvor Srne navodi da je Jusufović kadar člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i postavlja pitanje tko joj plaća režije u stanu u kome živi – da li Konzulat ili ona?

"Problemi u Konzulatu u Stuttgartu su mnogobrojni i pitam Ministarstvo vanjskih poslova - da li je Jusufović za održavanje higijene u Konzulatu zaposlila svoju djecu koja primaju naknadu od po 400 eura. Tvrdim da jeste", istaknuo je Srnin sugovornik.

Neimenovani izvor Srne ističe da je generalni konzul BiH u Stuttgartu Began Muhić izabran za vršitelja dužnosti gradonačelnika Živinica, a da mu mandat konzula ističe 20. lipnja ove godine, te pita hoće li mu do isteka mandata kao konzulu biti isplaćivana plaća?

"Da li je točno da je Muhić veći dio vremena provodio u Živinicama radeći za SDA nego u Konzulatu u Stuttgartu. Tvrdim da je tako bilo, a Ministarstvo vanjskih poslova na sva postavljena pitanja treba da odgovori javnosti i građanima", kaže izvor Srne.

Upit o ova dva slučaja uputili smo ministarstvu te očekujemo njihov odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close