Demantiranje

Konzulica demantira Srnu i pisanje o troškovima

Vijesti / Politika | 28. 04. 2023. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Edina Jusufović oštro osporava neistine iznesene na njen račun, te ističe da je apsolutna neistina da joj se isplaćuje stanarina od trenutka njenog useljenja u stan na III spratu koji se nalazi u objektu Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu'', navodi se u demantiju na tvrdnje agencije Srna o nelegalnostima u bh konzulatu u ovom njemačkom gradu.

Podsjećamo, portal Bljesak.info prenio je navode agencije Srna uz napomenu da je upit poslan i Ministarvu vanjskih poslova koje do trenutka ove objave nije dobio.

Jusufović u demantiju navodi kako se istinitost ovih navoda lako se može provjeriti putem Ministarstva vanjskih poslova BiH, i to putem: ADI file-ova koji se šalju na učitavanje u Ministarstvo vanjskih poslova BiH,  finansijskih kartica i ekonomskih konto stanarina,  platnih lista - koje su transparentne i dokaz su uplaćenog i primljenog novca po svim obaveznim finansijskim segmentima.

''Nadalje ističe da troškove režija snosi Generalni konzulat, budući da se novac za stanarinu ne isplaćuje zaposlenicima koji žive u objektu Generalnog konzulata. Pravilnikom Ministarstva vanjskih poslova BiH je određeno koji režijski troškovi pripadaju zaposlenima i snose ih lično: mobilni telefon, internet, kablovska televizija itd. Konačno, osporava i navode da je svoju djecu zaposlila u Generalnom konzulatu, po bilo kojem osnovu. Navedeno se također može lako provjeriti kroz ADI file-ve i financijsku karticu ekonomskog koda za usluge čišćenja'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close