Çavuşoğluu

Konaković pozvao turskog kolegu u BiH

Vijesti / Politika | 27. 01. 2023. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je telefonski 26. siječnja 2023. godine sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlütom Çavuşoğluom.

''Tom prigodom ministar Çavuşoğlu čestitao je ministru Konakoviću na imenovanju na poziciju ministra vanjskih poslova BiH i poželio mu puno uspjeha u radu, kao i nastavak uspješne suradnje dvije prijateljske zemlje. Istaknuo je da je Republika Turska jedna od zemalja koje najsnažnije podržavaju Bosnu i Hercegovinu na putu euroatlantskih integracija'', navedeno je u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministar Konaković se zahvalio ministru Çavuşoğluu na čestitkama i izrazio nadu u unapređenje bilateralne suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

''Na kraju razgovora, turski ministar je uputio poziv ministru Konakoviću za zvaničnu posjetu Republici Turskoj'', navodi se.

Ministarstvo je objavilo i kako se Konaković sastao se 26. siječnja s veleposlanikom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoorom.

Kopirati
Drag cursor here to close