Razočarao se u SDA

Konaković osniva stranku

Ovih dana radimo na nekoj ideji koja će imati oblik, boju, misiju, prepoznatljivost, koja će biti narodna. O tome ćemo odlučiti sa ljudima koji su bili hrabri da ukažu na probleme, izjavio je Konaković
Vijesti / Politika | 27. 02. 2018. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elmedin Dino Konaković, premijer Županije Sarajevo i sada već bivši član SDA i potpredsjednik KO SDA u Sarajevu,  otkrio je da definitivno osniva stranku što je ranije i najavio u izjavi za N1.

''Hoću. Ovih dana radimo na nekoj ideji koja će imati oblik, boju, misiju, prepoznatljivost, koja će biti narodna. Tako ćemo je zvati, neka vrsta narodne. O tome ćemo odlučiti sa ljudima koji su bili hrabri da ukažu na probleme'', izjavio je Konaković na pitanje urednice Duške Jurišić u emisiji Pošteno na Federalnoj televiziji.

''Nastavljam sa ekipom koja je bila hrabra. Oformit ćemo novu stranku. Surađivat ćemo sa Nezavisnim blokom, sa A-SDA. Oni su prošli sličnu stvari, korektni su i dobri u Krajini. Obići ću ih i porazgovarati. U Sarajevu će biti nova priča, jedna šira i narodna priča. Birači će reći koliko smo snažni'', odgovorio je Konaković.

U istom TV pojavljivanju osim Konakovića gost bio i aktuelni potpredsjednik SDA i predsjednik KO SDA Sarajevo Asim Sarajlić.

Kopirati
Drag cursor here to close