Black Tie 2

Konaković najavio konferenciju: Danas ćemo detaljno o pravosudno-medijsko-policijskoj mafiji

Kao što sam ranije govorio, BiH ima pravosudno-medijsko-policijsku mafiju. Danas ćemo o njima govoriti detaljno, napisao je Konaković na svom Facebook profilu najavljujući konferenciju za medije.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2024. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković osvrnuo se na akciju "Black Tie 2", gdje je Sud BiH nakon jučerašnjih ročišta pustio da se brane sa slobode 20 osoba, dok su tri osobe ostale u pritvoru.

''20 osoba uhićenih u ''spektakularnoj'' akciji pušteno je na slobodu. Kao što sam ranije govorio, BiH ima pravosudno-medijsko-policijsku mafiju. Danas ćemo o njima govoriti detaljno. Tijekom dana bit će održana press konferencija, a o terminu ćemo na vrijeme obavijestiti javnost. Jer za pravdu je uvijek pravo vrijeme. Posebno sam ponosan jer je baš Narod i Pravda njihov najveći problem i njihova prva meta'', naveo je Konaković.

Inače, Konaković je održao i konferenciju odmah nakon akcije u kojoj je uhićen i njegov kum, biznismen Gordan Memija. Uhićeni su i v.d direktor FUP-a Vahidin Munjić i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović.

Oni se sumnjiče za pranje pare i saradnju sa narkokartelom Tito i Dino, čiji je šef Edin Gačanin.

Konakovića su ranije povezivali s ovim kartelom, a on je u nekoliko navrata sve demantirao i govorio da se radi o namještaljci paraobavještajnog sistema Osmana Mehmedagića Osmice.

"Već dugi niz aktivnosti koje se vode u ovoj istrazi imaju neke veze sa mnom, a vrlo sam dostupan za pojašnjavanje. Podržavam rad svih institucija, pogotovo pravosudnih i predmet zanimanja trebaju biti svi ljudi, pogotovo mi koji vodimo stranke i institucije - Izetbegović, Konaković i Nikšić. Svi mi trebamo biti pod lupom, pod nadzorom i kada je to potrebno pod istragom. To moraju biti i ljudi s kojim surađujemo, najbliži suradnici, jer ne možete imati vjere u institucije i procese ako imati bilo kakvu sumnju o one koji te procese vode, tako da s tim nema problema", kazao je Konaković. Dodao je da se od 2018. i 2019. godine govori o istim ljudima i procesima, istim dokazima, vrte se te slike'', rekao je Konaković na prvoj konferenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close