Sazvao medije

Konaković o uhićenju kuma: Oni koji pakiraju u ovom procesu neće se dobro provesti

"Upozoravam sve koji pakiraju u ovom procesu da se neće dobro provesti. Koliko god da nije dozvoljen kriminal, nije dozvoljeno ni pakiranje", istaknuo je Konaković.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 04. 2024. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković održao je konferenciju za medije nakon uhićenja njegovog kuma Gordana Memije.

"Svi mi trebamo biti pod lupom"

"Već dugi niz aktivnosti koje se vode u ovoj istrazi imaju neke veze sa mnom, a vrlo sam dostupan za pojašnjavanje. Podržavam rad svih institucija, pogotovo pravosudnih i predmet zanimanja trebaju biti svi ljudi, pogotovo mi koji vodimo stranke i institucije - Izetbegović, Konaković i Nikšić. Svi mi trebamo biti pod lupom, pod nadzorom i kada je to potrebno pod istragom. To moraju biti i ljudi s kojim surađujemo, najbliži suradnici, jer ne možete imati vjere u institucije i procese ako imati bilo kakvu sumnju o one koji te procese vode, tako da s tim nema problema", kazao je Konaković.

Dodao je da se od 2018. i 2019. godine govori o istim ljudima i procesima, istim dokazima, vrte se te slike, prenosi Avaz

"Gordan Memija, koji je moj prijatelj, je uhićen prošle godine s dugim cijevima u 6 sati ujutro, kada je Avdo Avdić najavio spektakularno uhićenje jer je kupio nekakvu bočicu kanabisa za nekoga bolesnog. Ta priča je u medijima bila svakodnevno, čini mi se da je i završena. I Konaković i Memija trebaju biti predmet istraga. Od toga se ne treba praviti zabava za javnost jer neke vaše kolege imaju bliskost s pravosudnim institucijama, pa znaju i prije nego se izdaju nalozi, što će se događati i od toga naprave spektakularnu medijsku najavu. To izgleda kao pecanje ribe, pa je onda vratiš u more, bez da se išta do kraja dovelo s nekim ozbiljnim dokazima", rekao je Konaković.

Serija uhićenja

Pozvao je institucije da rade ozbiljno svoj posao.

"Upozoravam sve koji pakiraju u ovom procesu da se neće dobro provesti. Koliko god da nije dozvoljen kriminal, nije dozvoljeno ni pakiranje", istaknuo je.

Podsjetimo, uhićenja u sklopu akcije Tužiteljstva BiH kodnog naziva 'Black Tie 2' u sklopu koje su privedeni biznismen Gordan Memija, šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović te v.d. direktora FUP-a Vahdin Munjić, nastavljena su i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Kako je potvrđeno Raportu, u Mostaru je uhićen Haris Behram koji je ranije povezivan s kartelom Tito i Dino. U Mostaru je priveden i bivši specijalac Ibro Miladin, i to u kući Ediba Šarića.

U akciji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) "Black Tie 2" uhićeno je više od deset osoba, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close