Predsjednica FBiH

Komšićevi zastupnici podnijeli zahtjev za smjenu Lidije Bradare

Dalje se navodi da je ovakvim izjavama Bradara direktno prekršila zakletvu kojom se obvezala na poštivanje Ustava FBiH i vladavine prava.
Vijesti / Politika | 14. 03. 2023. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Upravo smo kao Klub DF-a u PD Parlamenta FBiH podnijeli zahtjev za uvrštavanje točke Dnevnog reda za smjenu Predsjednice FBiH gđe Lidije Bradare zbog javnog veličanja presuđenih ratnih zločinaca poput Darija Kordića", naveo je na Twitteru Mahir Mešalić, predsjedavajući Kluba DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

"Dana 10. ožujka 2023. godine aktualna predsjednica entiteta Federacija BiH u pogledu ličnosti osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića i njegovog sudjelovanja u presuđenom udruženom zločinačkom poduhvatu i izvršenju teških zločina iznijela je sljedeće – vrlo sporne i neprihvatljive stavove: U svakom slučaju ne možete se odreći prijatelja koje steknete tijekom života. Teško je u Bosni i Hercegovini imati jednu istinu. U toj dvorani su sjedili potencijalni osuđenici za ratne zločine ili su počinili ratne zločine, ali se za to ne zna. Osuđenik koji je odležao kaznu valjda prestaje biti osuđenik za ratni zločin'", navodi se u zahtjevu koji je upućen.

Dalje se navodi da je ovakvim izjavama Bradara direktno prekršila zakletvu kojom se obvezala na poštivanje Ustava FBiH i vladavine prava.

"Smatramo da je na navedeni način gospođa Bradara direktno prekršila zakletvu kojom se obavezala na poštivanje Ustava FBiH i vladavine prava, da njena izjava data u funkciji predsjednice entiteta FBiH ispunjava propisane uvjete za postojanje osnovane sumnje da je počinila nekoliko kaznenih djela u stjecaju, da je povrijedila brojne žrtve zločinca Kordića namjerno stvarajući atmosferu njihova dodatne viktimizacije, beznađa i straha, te da su to razlozi nedostojnosti za dalje obavljanje funkcije predsjednice entiteta FBiH iz kojih razloga se i podnosi ovaj zahtjev", navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close