Požalio se

Komšić upoznao Papu s krizom u BiH pa mu uručio prsten pečatnjak bosanskog vladara

Predsjedavajući Komšić i Sveti Otac su imali privatni razgovor u Papinskoj apostolskoj palači, na kojem je Komšić upoznao Papu Franju s posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 17. 01. 2022. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo primio je predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića u Vatikanu na svojoj prvoj ovogodišnjoj audijenciji.

Predsjedavajući Komšić i Sveti Otac su imali privatni razgovor u Papinskoj apostolskoj palači, na kojem je Komšić upoznao Papu Franju s posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini.

''Komšić i Papa Franjo su se u srdačnom razgovoru, dotakli i problema s kojima se susreće Bosna i Hercegovina, prvotno s odlaskom ljudi iz cijele regije, kao i izazovima modernog vremena. Posebno su u privatnom razgovoru govorili o važnosti očuvanja univerzalnih vrijednosti'', priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Po završetku posjete Palači, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je Papi Franji uručio poklon, a radi se naime o izdanju knjige Bosansko Kraljevstvo, kao i prstenu pečatnjaku bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Foto: PR / Komšić upoznao Papu s krizom u BiH pa mu uručio prsten pečatnjak bosanskog vladara

Željko Komšić se nakon sastanka s Papom Franjom sastao i s nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom Vatikana za odnose s državama. Nadbiskup je u razgovoru s Komšićem podcrtao ulogu Vatikana u priznanju Bosne i Hercegovine kao neovisne države, kao i veliku podršku koju i sada daju neovisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.

Nadbiskup Gallagher se interesirao i za sigurnosno-političku situaciju u BiH, kao i odnosu susjednih, i drugih zemalja prema Bosni i Hercegovini i krizi u BiH.

Foto: PR / Komšić upoznao Papu s krizom u BiH
Kopirati
Drag cursor here to close