Informacije

Navodno pouzdani izvori: Slijede sankcije pravosuđu i Izetbegoviću?!

Procijenjeno je da je upravo pravosuđe gnijezdo i rasadnik korupcije koje posljedično onda ohrabruje i druge da se bave nezakonitim poslovima.
Vijesti / Flash | 14. 01. 2022. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki specijalni izaslanici Gabriel Escobar i Matthew Palmer uskoro opet stižu u BiH, a uz nadu u neke pomake u pregovorima oko prevladavanja teške krize u našoj zemlji, njihov dolazak iznova podgrijava radoznalost javnosti o objavi novih sankcija za domaće korumpirane političke kleptomane, piše Dnevni list.

Službeno je iz Washingtona potvrđeno kako će se nositelji koruptivnih prijevara u cijelog regiji kažnjavati ustrajno i u valovima, tako da je poptuno razvidno kako je nova lista popunjena i s našim glavešinama na sve tri strane.

Dnevni list ''iz vrlo pouzdanih izvora otkriva kako je na udaru Amerikanaca u sljedećoj fazi domaće korumpirano pravosuđe''.

''Procijenjeno je da je upravo pravosuđe gnijezdo i rasadnik korupcije koje posljedično onda ohrabruje i druge da se bave nezakonitim poslovima'', navode novine.

Pravosuđe na redu

Kako se priča u stranim krugovima po Sarajevu, Amerikanci će, za sada, kazniti dvije poznate osobe koje rade ili su radile u Tužiteljstvu BiH, jednu koja je bila član VSTV-a, a nije isključeno i sankcioniranje visokih dužnosnika Suda BiH.

Iako je izvor krajnje pouzdan i vjerodostojan, zbog osjetljivosti informacije i stanovite manjkavosti dokaza Dnevni list ne želi otkriti imena koja su im dostupna,  ali potvrđuju da se radi o poznatim osobama koje u obnašale visoke i odgovorne pozicije.

Svima je znano kako su Amerikanci doista imali materijala za sankcije za izvoz, ako ništa onda na temelju izvješća i nekih stranih pravnih sručnjaka i revizora.

Izetbegovićeve perjanice

Ubrzo bi, kako ovaj list tvrdi, trebao uslijediti udar i na Bakira Izetbegovića i ''njegove korumpirane perjanice''.

''Mnogo je neopterećenih i neutralnih analitičara i intelektualaca u Sarajevu koji smatraju kako su u ovoj početnoj fazi kažnjavanja promicatelja korupcije u BiH Amerikanci postupili jednostrano, nepravično i da su unijeli samo nemir i dodatnu konfuziju u javni prostor u BiH. Ističu kako je neshvatljivo u jednoj civiliziranoj, demokratskoj zemlji da državni ministar sigurnosti ne bude smijenjen, ne podnese ostavku ili da ga se ne uvrsti na “crnu listu”, ako mu je potvrđena optužnica. Ili jednako grozno da ista sudbina ne zadesi šefa državne obavještajne službe. Selmo Cikotić i Osman Mehmedagić, pa i premijer Fadil Novalić za sada su neokrznuti'', navodi Dnevni list.

 

Kopirati
Drag cursor here to close