Konaković tvrdi

Komšić tražio da se ne otvore pregovori s BiH?!

''Zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore'', rekao je Konaković…
Vijesti / Politika | 26. 01. 2024. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, komentirao je sastanak članova Predsjedništva BiH s europskim dužnosnicima i rekao da je s više strana dobio potvrdu da je Željko Komšić tražio da ne budu otvoreni pregovori BiH s Europskom unijom.

"Želim vas podsjetiti da smo mi, kada se otvorila prilika da BiH napravi jedan iskorak, bili spremni da odemo u Neum iako smo znali da je to politički rizik. Tada smo pokazali istinski da nam je država BiH važnija od stranke ili bilo kojeg osobnog benefita. Provjerio sam i dobio potvrdu s više strana da je sam Željko Komšić na sastanku s nizozemskim premijerom (Markom) Rutteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore s BiH", rekao je Konaković u četvrtak navečer na stranačkoj tribini u Novom Gradu.

To je, kako je naveo, ta ''razlika između nas i njih''.

''Zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore'', rekao je Konaković, prenio je Dnevni avaz.

Dodao je da bi i ''SDA i DF sigurno bili spremni na različite ustupke i političku trgovinu da bi osigurali benefite za sebe ili pak osigurali da kadrovi ovih stranaka koji su danas u pritvoru izađu na slobodu''.

Podsjetimo, članovi Predsjedništva BiH razgovarali su ovog tjedna s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen i nizozemskim premijerom Markom Rutteom, koji su u Sarajevo došli da bi podržali evropski put BiH.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je također bio u izaslanstvu europske trojke, nije se želio pojaviti na tom susretu, kako je kasnije i sam potvrdio, zbog Komšića.

Kopirati
Drag cursor here to close