Komentar

Komšić saziva dok Dodika nema: Prebijanje u Predsjedništvu preko leđa Konjica

''Šta je Komšić htio zakazivanjem ove sjednice, iako je znao da se ne može održati, samo je njemu jasno, ali je svima drugima još jasnije da je ovim potvrdio svoje licemjerstvo'', piše novinar Srne.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2021. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zakazivanje sjednice Predsjedništva BiH u vrijeme kada je srpski član ovog tijela Milorad Dodik u službenoj posjeti Turskoj može se okvalificirati kao licemjerstvo Željka Komšića, trenutno predsjedavajućeg i drugog bošnjačkog izabranika u BiH Predsjedništvu'', piše agencija Srna u tekstu kojeg potpisuje Milorad Gutalj.

''Komšiću se, baš na dan kada je Dodik službeno odsutan, prohtjelo da se angažiraju vojni resursi na pružanju pomoći civilnim tijelima u privremenom angažiranju vojnih inženjerskih jedinica na području Konjica. I gle čuda, o prijedlogu odluke nije se moglo raspravljati, niti je, kako je rečeno, odluka donesena, jer sjednici nije prisustvovao Dodik.

Šta je Komšić htio zakazivanjem ove sjednice, iako je znao da se ne može održati, samo je njemu jasno, ali je svima drugima još jasnije da je ovim potvrdio svoje licemjerstvo i zadržao status sarajevskog šibicara koji nije dorastao funkciji koju je zahvaljujući bošnjačkim glasovima oteo hrvatskom narodu.

Nije problem u tome što sjednica nije održana zbog odsustva Dodika, ali je daleko veći problem što licemjerni Komšić nije reagirao kada je ministar obrane u Vijeću ministara Sifet Podžić samoinicijativno, bez suglasnosti Predsjedništva BiH, odgodio, ili zabranio, vojnim snagama BiH održavanje vojne vježbe sa Srbijom.

Ako je Podžić odgodio ovu isplaniranu i dogovorenu vojnu vježbu s vojnim snagama Srbije, onda je po tom obrascu mogao angažirati inženjerske jedinice da pomognu poplavljenom narodu Konjica, bez konsultacija s Predsjedništvom BiH, na šta je već navikao.

Komšić je sve to znao i zato je njegovo zakazivanje sjednice Predsjedništva nadmašilo sve "Riplijeve" rubrike "Vjerovali ili ne", ali je istovremeno imalo za cilj da direktno optuži Dodika da je kriv što inženjerske jedinice nisu već na terenu u Konjicu.

U BiH je sve moguće, pa i to da se Komšić nalazi na jednoj od značajnijih funkcija u BiH na kojoj ne predstavlja nikoga i koju, nažalost, upravo zbog toga, zloupotrebljava na sve moguće načine, pa i ovaj do sada najprovidniji'', piše Gutalj za Srnu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close