Bodovi

Komšić pisao HNS-u: Ustaška lukavstva

''Morate znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje'', napisao je Komšić.
Vijesti / Politika | 10. 05. 2020. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gospodo iz HNS, vaša očita intencija bila je da mene i gospodina Džaferovića predstavite kao neprijatelje Katoličke crkve. Pošto vam to nije uspjelo, sada poput pravih pristalica totalitarnih režima, nastojite kazati da mi nemamo pravo ni na mišljenje o misi koja se služi u spomen na jednu kvislinško fašističku vojsku'', rekao je član Predsjedništa BiH, Željko Komšić.



''Morate znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje, a jedna nevladina organizacija kojoj je u opisu djelovanja rušenje ustavnog poretka BiH, posljednja je koja ima kredibiltet da ušutkuje članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i meni je žao što se hrabrite i zanosite takvim iluzijama'', naveo je Komšić kao odgovor Hrvatskom narodnom saboru u BiH.

Komšić je pozvao građane Sarajeva ''da ne nasjedaju na ustaška lukavstva koja imaju za cilj da Sarajevo i njegove građane prikažu kao neprijatelje katoličanstva i Hrvata, samo zbog toga što imaju jasan i izgrađen stav o tome da su molitve za fašiste, u potpunosti anticivilizacijski čin''.

Naime, iz Hrvatskiog narodnog sabora Bosne i Hercegovine priopćeno je kako oštro osuđuju ''sve neprimjerene, zlonamjerne i gnusne napade na uzornog kardinala Vinka Puljića povodom organiziranja svetog misnog slavlja za komemoraciju nevinih žrtava Blajburške tragedije''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close