''Čestit čovjek''

Komšić: Napadi na Džaferovića pokušaj diskreditacije institucija BiH

''Šefik Džaferović je čestit čovjek, a napadi srbijanskih medija su obične i beskrupolozne laži'', kazao je Komšić.
Vijesti / Politika | 14. 01. 2020. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije osuđuje propagande navode srbijanskih medija na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

''Šefik Džaferović je čestit čovjek, a napadi srbijanskih medija su obične i beskrupolozne laži. Također, ti napadi nisu samo napadi na Džaferovića nego se radi o kontinuiranim pokušajima diskreditacije institucije Predsjedništva Bosne i Hercegovine i diskreditacije države Bosne i Hercegovine. Svi koji uvažavaju i poštuju državu, a djeluju u politici, u obavezi su da ih osude i nazovu pravim imenom. Ukoliko se to ne dogodi, sutra će meta biti netko drugi'', rekao je Komšić za Fenu.

Kako je u svom današnjem priopćenju naveo Džaferović, ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da ga se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Qasemom Soleimanijem.

''Pri tome se reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima. Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva BiH'', navodi se u Džaferovićevom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close