Izborni zakon

Komšić: Ništa od nove runde pregovora

''Mi imamo još nepotvrđenu najavu da bi Charles Michel, predsjednik Vijeća Europe trebao doći u BiH, ali tema njegovog dolaska definitivno nije Izborni zakon. ''
Vijesti / Politika | 11. 05. 2022. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Sarajevo Business Forumu komentirao je tešku političku situaciju u BiH koja, prema njegovom mišljenju, otežava investiranje u našu državu. Spomenuo je i izmjene Izbornog zakona u BiH navodeći da nema ništa od najave da će biti nova runda pregovora i da EU dužnosnici dolaze u našu zemlju zbog te teme, prenosi N1.

Komšić smatra da je kompletna priča o izmjenama Izbornog zakona bila od početka pogrešno postavljena.

''Temelji su bili potpuno pogrešni i zbog toga je naravno moralo doći do kraha cijele te priče. A što se tiče ambicija Zagreba, predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića u vezi sa izmjenama Izbornog zakona, pa onda na ovamo Dragana Čovića, HFZ-a i HNS-a da će im sada netko ponovo ovdje doći i natjerati da otvara nove runde pregovora oko izmjena Izbornog zakona to bih rekao da se sve sadrži u onoj narodnoj: 'Što je babi milo, to joj se i snilo'. Mi imamo još nepotvrđenu najavu da bi Charles Michel, predsjednik Vijeća Europe trebao doći u BiH, ali tema njegovog dolaska definitivno nije Izborni zakon. Nema takve najave, a i da ima mislim da su Ursula von der Leyen , predsjednica Europske komisije i Michel daleko pametniji ljudi da bi upali u takvu vrstu blata u kojeg smo svučeni potpuno nepripremljeni razgovorima oko izmjena Izbornog zakona, ucjenama Zagreba i HDZ-a kada je riječ o tome'', naveo je Komšić.

Naglasio je da nema ništa od toga što najavljuju i Čović i Plenković, bilo direktno ili indirektno.

''Izuzev da ne postoji nešto o čemu ja nisam obaviješten ili ne znam, ali teško da u ovakvoj situaciji postoji ovakvo nešto'', mišljenja je Komšić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close