Pozitivni pregovori

Čović: U relativno kratkom razdoblju možemo doći do rješenja za Izborni zakon

"Izuzetno produktivni i pozitivni pregovori. Vrlo smo jasno prepoznali put u kojem možemo u vrlo relativno kratkom razdoblju doći do rješenja za Izborni zakon", poručio je Čović
Vijesti / Politika | 04. 07. 2021. u 13:48 Bljesak.info
Čović: Prepoznali smo put u kojem možemo brzo doći do rješenja

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer danas je s delegacijom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koju je predvodio predsjednik te stranke Dragan Čović, razgovarao o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Čović je nakon razgovora izrazio zadovoljstvo konstruktivnim razgovorom s predstavnicima međunarodne zajednice, te ih ocijenio kao vrlo pozitivne.

"Nismo razgovarali o detaljima, ali smo vrlo jasno prepoznali put u kojem možemo vrlo brzo, ili u relativno kratkom vremenu, doći do rješenja Izbornog zakonodavstva BiH, a koje smo definirali sporazumom u Mostaru 17. srpnja 2020.godine", istaknuo je Čović.

Uz zahvalnost predstavnicima EU i američke administracije, Čović smatra da će takvi razgovori napraviti veliki iskorak, slično kako je nađeno rješenje za Mostar biti pronađeno i rješenje za Izborni zakon BiH.

On je ranije danas u sjedištu Delegacije Europske unije u Sarajevu prvo razgovarao s Palmerom i Eichhorst, a potom je na ovaj susret pozvan i Izetbegović.  Prije toga se Izetbegović posebno sastao s Palmerom i Eichhorst, prenose Nezavisne novine.

Nakon prvog razgovora je izjavio da je blizu postizanje dogovara o izmjenama Izbornog zakona, te da je izgledno da će se to učiniti u skladu s prijedlogom bivšeg europskog komesara za susjedstvo i proširenje.

U tijeku dana se očekuje da će se međunarodni dužnosnici sastati i s predstavnicima opozicijskih stranaka.

Kopirati
Drag cursor here to close