Poruka Miletu

Komšić iz New Yorka: BiH će biti s Dodikom, a pogotovo bez njega

Komšić je poručio iz New Yorka Miloradu Dodiku da on nije neophodan da bi BiH funkcionirala.
Vijesti / Politika | 20. 09. 2021. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je danas iz New Yorka članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da on nije neophodan da bi BiH funkcionirala.

''Ove zemlje će biti i s njim, a i bez njega, pogotovo'', stava je Komšić koji je na taj način odgovorio na Dodikove prijetnje raspadom države ukoliko glavni tajnik UN-a ne zabrani obraćanje Komšiću na 76. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

Danas u večernjim satima Komšić bi se trebao sastati s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, a tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama Komšić će obaviti još nekoliko sastanaka sa dužnosnicima.

Dodik je danas kazao da Komšić za odlazak u New York i obraćanje Generalnoj skupštini UN-a nije dobio suglasnost, naglašavajući da je Komšić privatizirao funkciju te da je trebao naglasiti da na sjednicu dolazi individualno, a ne kao član Predsjedništva BiH.

''Pošto vidim da se najavljuju sastanci i njegovo obraćanje, to govori da se UN upetljao u rasturanje BiH i njen raspad. UN je tako dao mogućnost da se sluša samo jedna strana ozlojađena svojom pozicijom'', istaknuo je ranije danas Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close