'Ministarska pozicija'

Komšić: Dodik će se pomiriti s tim da ne može

Dodik je ranije rekao da SNSD želi mjesto potpredsjednika Federacije BiH iz srpskog naroda, navodeći da je njegov SNSD "jedini legitimni predstavnik Srba u Federaciji BiH".
Vijesti / Politika | 20. 01. 2020. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj  Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je danas da nema osnova da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) dobije mjesto potpredsjednika Federacije BiH iz srpskog naroda ili netko od ministarskih pozicija u Vladi Federacije BiH, piše Beta, prenosi N1.

"Njegov izborni rezultat u Federaciji BiH je takav da za taj zahtjev nema osnova. Sad, da li će mu (lider HDZ BiH) Dragan Čović ustupiti nešto iz svoje kvote, pitanje je upravo za Dragana Čovića", kazao je Komšić novinarima u Sarajevu.

Dodik je ranije rekao da SNSD želi mjesto potpredsjednika Federacije BiH iz srpskog naroda, navodeći da je njegov SNSD "jedini legitimni predstavnik Srba u Federaciji BiH".

Riječ je o poziciji koja je, prema dogovoru lidera SDA Bakira Izetbegovića, DF-a Željka Komšića i SBB-a Fahrudina Radončića, pripala Demokratskoj fronti.

Odranije je poznato da je lider HDZ-a BiH Dragan Čović obećao Dodiku jedno ministarsko mjesto u Vladi Federacije BiH.

"Što ja sve u svom životu želim, pa nikako ne može. I naravno, pomirim se s tim da ne može. Mislim da će tako biti i s Dodikom. Pomirit će se s tim da ne može", rekao je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close