Sastanak s Palmerom i Eicchorst

Komšić: Čisto sumnjam da će se do ožujka postići dogovor

''Najveće smo stavove zadržali oko toga izmjena Ustava i Izbornog zakona''.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2021. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Demokratske fronte Željko Komšić sastao se danas s Matthew Palmerom  američkim izaslanikom za izborne reforme i Angelinom Eicchorst, direktoricom pri europskoj službi za vanjske poslove.

U izaslanstvu DF-a s njim su Zlatan Begić, Dženan Đonlagić i Albin Zuhrić.

''Najveće smo stavove zadržali oko toga izmjena Ustava i Izbornog zakona. Nije gospodin Palmer donio nikakvo rješenje, ali se može zaključiti o čemu se radi. To je brisanje etničkog prefiksa iz Ustava, Dom naroda. Ključni instrument blokade u Federaciji je Dom naroda Federacije'',  rekao je Komšić nakon sastanka, prenosi Avaz.

Dodao je da se više ne inzistira na implementaciji svih presuda Europskog suda za ljudska prava.

''Presuda "Sejdić-Finci" bi se mogla implementirati. Riješio bi se Dom naroda i Predsjedništva. Ali ostale presude, posebno Zornić, od nje svi bježe kao đavo od krsta. Ta presuda ruši ovakav sustav'', rekao je Komšić te dodao da nećemo dobiti podršku stranaca u tom slučaju.

Kako je rekao stranci insistiraju na Domu naroda, izmjenama Izbornog zakona i brisanje etničkog prefiksa iz Ustava. Rekao i da "čisto sumnja da će se do ožujka postići dogovor".

Komentirao je i jučerašnju sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

''To je jasan dokaz koliko nisko politika u BiH može nisko pasti. Taj 'Inckov zakon' nije uperen ni protiv koga. Oni su jučer ogolili tu svoju politiku da je svi vidimo'', rekao je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close