Akademija povodom Dana državnosti

Komšić: 25. studenog i 1. ožujak dva najbitnija datuma u povijesti BiH

"I priliči da taj dan slave osobe koje imaju veze sa borbom za slobodu u Bosni i Hercegovini. Imaju to pravo i tu obvezu", kazao je Komšić.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2023. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje generala Bosne i Hercegovine organiziralo je u utorak u Sarajevu akademiju povodom Dana državnosti BiH - 25. studenog. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je prisustvovao svečanosti, kazao je da su dva najvažnija datuma u povijesti Bosne i Hercegovine - 25. studenog i 1. ožujak - povezani.

"Jedan bez drugog ne idu. Jedan je prethodio drugom. Da nije bilo 25. studenog, pitanje je kako bi se mogao odvijati 1. ožujak", istakao je.

Izrazio je zadovoljstvo što je Udruženje generala Armije Republike Bosne i Hercegovine organiziralo akademiju.

"I priliči da taj dan slave osobe koje imaju veze sa borbom za slobodu u Bosni i Hercegovini. Imaju to pravo i tu obvezu", kazao je Komšić.

Ističe kako je to grupa ljudi koja ima veliki značaj za sve uspjehe Armije Republike Bosne i Hercegovine tijekom agresije.

"Oni se žele posvetiti tome, da na takav način djeluju i da ne zaborave ni ono što je zapravo prethodilo slobodi bh. naroda od '92. do '95. godine", kazao je Komšić. 

Predsjednik Udruženja generala Rizvo Pleh poručio je da večeras slave i Dan državnosti Bosne i Hercegovine i Dan Udruženja generala BiH - 26. studenog.

"Skupština našeg udruženja je prije pet godina donijela tu odluku. To je u stvari datum kada je davne 1993. godine nastao čin generala, prvi general Armije Republike Bosne i Hercegovine", kazao je.

Pleh je poručio da se ni u kom slučaju ne smiju zaboraviti bitni datumi u povijesti Bosne i Hercegovine.

"Ne smijemo zaboraviti Mrkonjić Grad, kao ni žrtve rata 1941. i 1945., a posebno žrtve agresije na Bosni i Hercegovini, koja je dokazana na svim relevantnim sudovima", zaključio je Pleh.

Kopirati
Drag cursor here to close