'Postoji otpor'

Komadina: Digitalizacija Gradske uprave Mostara predstavlja se u Engleskoj

Komadina je iznijela novost da je u tijeku digitalizacija GU, iako javnost o tako značajnom projektu do sada nije bila upoznata.
Vijesti / Politika | 03. 12. 2020. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Primjer digitalizacije Gradske uprave (GU) Grada Mostara bit će predstavljen u Engleskoj, kazala je to glavna savjetnica gradonačelnika, Radmila Komadina.

Komadina, koja kao glavna savjetnica radi od 2006. godine, čini se da se ne želi odreći javne funkcije te je sada kandidat ispred Hrvatske demokratske zajednice BiH za Gradsko vijeće.

Upravo gostujući u podcastu HDZ-a BiH Komadina je iznijela novost da je u tijeku digitalizacija GU, iako javnost o tako značajnom projektu do sada nije bila upoznata.

''Reforma u Gradskoj upravi je zaista neophodna i potrebna i ja se mogu pohvaliti da ta digitalizacija ide u stvarno jednom pozitivnom pravcu iz razloga što se već stvorio jedan, odnosno završava se jedan program, što se tiče digitalizacije Gradske uprave Grada Mostara, i osobe koje rade na tome, evo sad priopćavam javnosti, da će imati prigodu da odu u Englesku, i da tamo i prezentiraju ovakav jedan program, jer je to zaista uspjeh, što su ove osobe uradili za ovo kratko vrijeme'', kazala je.

U nerazumljivoj izjavi dodala je kako postoje otpori zaposlenika za proces digitalizacije.

Video: Radmila Komadina

''Koristim priliku da se pohvalim, obzirom da svi pričamo o digitalizaciji jer digitalizacija je jako bitna, obzirom tijekom ove reforme, vi znate da se reforme u pitanju da tu postoje određene vrste otpora'', rekla je Komadina.

Glavna savjetnica istaknula je da ''ljudi kada su navikli da rade po jednom ustaljenom šablonu, oni se vrlo teško privikavaju da urade nešto novo i žele da to odbace''.

Odbacivanje novog i ranije je potvrđeno u mostarskoj administraciji. Naime, zaposlenicima Grada Mostara na raspolaganju je softver za upravljanje dokumenima, kojim se može pratiti u kojoj fazi implementacije je predmet.

Pojedini zaposlenici, navode u Strategiji komunikacije 2016. – 2020., ne koriste ažurno navedenu aplikaciju, što ima za posljedicu nepotpuna izvješća o radu zaposlenih, nesklad stvarnog i elektronskog stanja, ali zbog toga se pristupilo unaprjeđenju softverskih rješenja kako bi se otklonile slabosti bivšeg sustava i zaposlenici motivirali na ažurnije korištenje.

Javna nabava za izradu softvera za proces digitalizacije, koju najavljuje Komadina, nije objavljena. Do sada je Grad 'nabavio' mobilnu aplikaciju Civilne zaštite za 50 tisuća maraka, koja je dostupna samo Android korisnicima.

 
Kopirati
Drag cursor here to close