120.000

Grad Mostar sterilizira ljude?!

Mreža Naše društvo došla je u posjed dokumentacije o utrošku 120 000 KM koliko je Grad Mostar godinama izdvajao za ''zbrinjavanje pasa lutalica''.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2020. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Sterilizacija ljudi

''Programi poput masovne sterilizacije napuštenih ljudi, besplatne sterilizacije pasa vlasnika, obrazovanja školske djece te obrazovanja i podizanja javne svijesti u Hrvatskom narodnom kazalištu u suradnji s AAC-om provode se od prošle godine'', stoji u priopćenju Grada Mostara povodom potpisivanja Memoranduma o suradnji za legalno, učinkovito i humano rješenje pasa lutalica u Mostaru.

Ugovor je potpisan prošlog mjeseca, a Mreža Naše društvo objavila je kako već godinama prati rad Gradske uprave Grada Mostara.

''Stvarno smo se svega naslušali i nagledali i bili smo sigurni da nas ništa više ne može iznenaditi. No, Gradska uprava se stvarno trudi da nas demantira'', navodi Mreža.

Naime, Mreža Naše društvo došla je u posjed dokumentacije o utrošku 120 000 KM koliko je Grad Mostar godinama izdvajao za ''zbrinjavanje pasa lutalica''.

''Na temelju dokumentacije došli smo do podataka da je u Gradu Mostaru u razdoblju 2016.-2017. godina: eutanazirano 895 pasa, kastrirano i sterilizirano 478, da su na tim poslovima u JP Komunalno radila 3 djelatnika koji su imali plaću po 1500,00 KM (bruto) i da su njih trojica za dvije godine, vozeći se u vozilu s dva sjedišta potrošili 2200 litara goriva'', rečeno je iz Mreže.

Navodi se kako ovom temom se sada bavi Tužiteljstvo HNŽ-a.

''Mi samo želimo upozoriti sve institucije, veleposlanstva i druge ljude dobre volje da budu oprezni i paze s kim potpisuju sporazume. U članku se navodi i da je Fondacija Dogs Trust 'pod zaštitom Njenog veličanstva Kraljice Elizabete II, i da uživa podršku Britanskog veleposlanstva u BiH'. Sigurni smo da bi se kraljica oduševila informacijama kada je u pitanju povijest zbrinjavanja pasa lutalica u Mostaru. Podatak o broju eutanaziranih pasa popraćen fotografijom ponosnog načelnika, bi je ostavio bez riječi. Toliko humanosti, zakonitosti i učinkovitosti, rijetko se može vidjeti'', navela je Mreža.

''Pozivamo Gradsku upravu da ispravi nebuloze koje se još uvijek nalaze na službenoj stranici Grada, a supotpisnike Memoranduma da budu oprezni kada su u pitanju ''nadležna službe'' koje će Grad angažirati da s njima rade na uspostavi Sustava, kako se navodi u Memorandumu. A nešto više o kvalitetu tih službi mogu saznati i u Tužiteljstvu HNŽ-a. I za kraj, jedno pitanje koje građane možda i najviše zanima: Kome se obratiti vezano za problem pasa lutalica koji predstavljaju opasnost, kome prijaviti, tko bi trebao izaći na teren i uhvatiti psa, te što se nakon toga događa, gdje se pas odvodi? Kada smo ovo pitanje postavili JP Komunalno dobili smo sljedeći odgovor:

'Ovim putem Vas obavještavamo da J.P. Komunalno d.o.o. Mostar od 01.04.2019.g. nema nikakve nadležnosti nad obavljanjem kafilerijskih poslova!' Mi se pitamo a tko ima, a isto bi se trebali zapitati i potpisnici gore spomenutog Memoranduma¨!'', navodi Mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close