Brojke i slova

Koliko vas gdje glasuje: Nema kašnjenja na biralištima u Hercegovini

Na području Neuma birača s pravom glasa registrirano je 3.794, te je otvoreno 8 redovnih biračkih mjesta i jedan mobilni tim.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2022. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Biračka mjesta u Širokom Brijegu otvorena su na vrijeme i glasovanje do sada protječe bez ikakvih problema'', potvrdio je Feni Mate Mikulić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Široki Brijeg.

Dodao je kako je otvoreno 37 redovnih biračkih mjesta, dok je registriran 23.581 birač.

Video: Biračka mjesta u Širokom otvorena na vrijeme, registriran 23.581 birač

''Sve protječe izvrsno, nemamo nikakvih problema do sada. Očekujemo dobar izlazak, ali prve informacije o izlaznosti saznat ćemo uskoro, točnije u 11 sati'', zaključio je Mikulić.

''Na području Livna sva birališta su otvorena na vrijeme'', kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Grada Livno Josip Vidović.

"Na području Livna otvoreno je 41 biračko mjesto, a ubrojana su i ona u odsutnosti i mobilni tim te za sada sve protječe u redu. U Livnu pravo glasa ima 26.672 glasača s biračkog popisa i zasad nismo dobili nikakav prigovor ili informaciju s terena da na bilo kojem biračkom mjestu ima bilo kakav problem'', kazao je Vidović.

U Gradu Konjicu sva biračka mjesta, njih 51 otvorena su na vrijeme, a na terenu su i dva mobilna tima, kazao je Feni predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Ejub Miljević.

U toj je općini registrirano 21.804 birača.

''Na području Neuma sva birališta su otvorena na vrijeme i glasovanje za sada protječe u redu'', kazao je Feni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Neum Petar Raguž.

Na području Neuma birača s pravom glasa registrirano je 3.794, te je otvoreno 8 redovnih biračkih mjesta i jedan mobilni tim.

''Glasovanje za sada protječe u redu, bez ikakvih problema'', kazao je Raguž.

U Općini Kupres sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme, potvrdila je Feni predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Marica Vrgoč.

''Redovnih je pet'', dodala je, ''jedno za glasanje u odsustvu i jedan mobilni tim''.

Također je ponovila kako je u toj općini registrirano 3.646 birača.

U općini Posušje sva biračka mjesta, njih 21, otvorena su na vrijeme, potvrdio je Feni član Općinskog izbornog povjerenstva Vedran Majić. 

Napomenuo je kako je u toj općini registrirano 14.644 birača.

U općini Ravno sva biračka mjesta, njih pet otvorena su na vrijeme, potvrdila je Feni predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Ana Kostić.

Dodala je kako je u toj općini registrirano 1.460 birača.

U općini Tomislavgrad sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, njih 30 kao i jedno biračko mjesto za glasovanje u odsutnosti i nepotvrđenim glasačkim listićima, te tri mobilna tima, potvrdio je Feni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Kristijan Petrović.

Napomenuo je kako je u toj općini registrirano 20.697 birača.

Inače, u BiH je ukupno određeno 5.903 biračkih mjesta: 5.418 redovnih biračkih mjesta; sedam biračkih mjesta odsustvo/osobno (raseljeni unutar BiH); 105 biračkih mjesta za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima; 352 mobilna tima te 21 biračko mjesto u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u 15 država.

Izvode iz Središnjeg biračkog popisa za Opće izbore 2022. godine upisano je 3.368.666 birača

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close