Reagiranje

Koalicija za Mostar: SDP nastoji prikriti vlastiti nerad i potpunu pogubljenost

Podsjećaju još jednom SDP, da je upravo BH Blok, točnije predizborni koalicijski partner SDP-a, "svojom svjesnom odlukom o suzdržanosti predao gradonačelničku poziciju HDZ-u".
Vijesti / Politika | 29. 05. 2021. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija za Mostar priopćila je da SDP u nedostatku kvalitetnog rada u radnim tijelima i na sjednicama u Gradskom vijeću Mostara prozivanjem predstavnika Koalicije nastoji da prikrije nerad, nevještost i potpunu pogubljenost vlastite politike.

Podsjećaju još jednom SDP, da je upravo BH Blok, točnije predizborni koalicijski partner SDP-a, "svojom svjesnom odlukom o suzdržanosti predao gradonačelničku poziciju HDZ-u".

"Odluka u vezi koje dezinformiraju javnost je u skladu sa Statutom Grada Mostara i zakonima koji reguliraju rad i imenovanja u javnim poduzećima. Gradonačelnik Mostara po ovoj odluci ima najmanje ovlasti u imenovanjima u odnosu na druge gradonačelnike i načelnike u Bosni i Hercegovini. Odluka čini da Mostar funkcionira kao uređena i normalna sredina sa javnim preduzećima, koja predvode stručni menadžmenti", priopćili su iz Koalicije za Mostar.

Dodali su da predstavnici SDP-a nikako ili vrlo malo na sjednicama Gradskog vijeća predlažu rješenja, niti svoje proklamirane programske ciljeve, "osim u situacijama kada nastoje donijeti nezrelost, cirkus i populizam u vijećnićke klupe".

"To je odraz bezidejne politike i nemogućnosti da opoziciona stranka kreira kvalitetne političke i društvene ciljeve kako bi bila jedan od sudionika izgradnje boljeg i uspješnijeg Mostara. Tako na diskusijama u vezi proračuna, Odluke o pristupanju izrade Prostornog plana Grada Mostara, odluke u vezi koje nastoje dezinformisati javnost su uzeli vrlo malo ili nikako učešća za govornicom Gradskog vijeća", tvrde iz Koalicije za Mostar.

Dodaju da je krajnje ljudski i politički bezobzirno ponavljati spinove i kreirati izmišljene priče oko predstavnika Koalicije za Mostar.

"Marić kao predsjednik Gradskog vijeća, kome je za kratko vrijeme vratio dignitet sa velikim brojem započetih i predvođenih aktivnosti i vijećnici Koalicije kao zasigurno najaktivniji nastoje i uspijevaju graditi korektne odnose u Gradu Mostaru, te zajednički raditi na dobrobit svih građana i naroda koji žive u Mostaru", dodaje se u priopćenju.

Kako dalje navode, za Mostar i njegove građane aktivno i posvećeno rade kroz konkretne ideje i opredjeljenost da Mostar učine gradom u kojem se kvalitetno živi.

"Veliki broj započetih i planiranih projekata koje Mostarce očekuje je garant politike koja štiti i brine o svim građanima i narodima Mostara. Zalihiću poručujemo da nezrelost i populizam zamijeni kvalitetnim i konkretnim radom, za to ima priliku i sve dobre inicijative za građane ćemo rado prihvatiti", zaključuje se u priopćenju.

Podsjećamo, u intervju za Bljesak.info mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako će na čelnim pozicijama u gradskim poduzećima tražiti struka te da bi bilo 'najlakše smjeniti sve'.

 
Kopirati
Drag cursor here to close