Ulični neredi

Koalicija za Mostar: Neka MUP počne konačno raditi svoj posao

''MUP HNŽ-a pozivamo da konačno radi svoj posao sa ciljem pronalaženja sudionika nereda i njihovih inspiratora koji nerede i nasilje ponavljaju već više godina bez adekvatne sankcije'', kažu iz Koalicije.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2021. u 13:30

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020 najoštrije osuđuje sinoćnje nerede u Mostaru, čime se pridružuje drugim strankama u Gradskom vijeću koje su ranije osudile napade.

''Osuđujemo događajaj u kojemu je u Donju Mahalu upala veća grupa pripadnika navijačke skupine Ultrasa i usprkos odluci federalnih vlasti o ograničavanju kretanja na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine u vrijeme od 21:00-05:00'', navodi se.



''MUP HNŽ-a pozivamo da konačno radi svoj posao sa ciljem pronalaženja sudionika  nereda i njihovih inspiratora koji nerede i nasilje ponavljaju već više godina bez adekvatne sankcije'', kažu iz Koalicije.

''Mostar i njegovi građani nadalje ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako toleriranje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u daljnje komplikovanje sigurnosne situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama.

Zbog toga pozivamo MUP u Mostaru i HNŽ-a da provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađu i uhite počinitelje.

Građani Mostara ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da pod okriljem noći
nad njima provodi nasilje, uništava imovinu i sije strah!

Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020 će tražiti održavanje sjednice Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara, kako bi donijeli odgovarajuće zaključke sa ciljem da se ovakve stvari više ne ponavljaju i da se stabilizuje sigurnosna situacija u Mostaru'', navode.

Podsjetimo, neredi su se na ulicama Mostara dogodili u noći sa subote na nedjelju, za vrijeme trajanja policijskog sata.

Kako nam je u nedjelju ujutro rečeno iz MUP-a HNŽ, jedna osoba teško je ozlijeđena i prebačena je u CUM SKB Mostar, a policija je uhitila 10 sudionika nereda.

Policija istražuje okolnosti događaja kako bi pronašla sve sudionike ovog nemilog događaja. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close