Dogovori, ruke...

Sigurne ruke i dogovori: Tko će upravljati Mostarom?

Predsjednik Glavnog odbora SDA Šerif Špago kazao je kako imaju sigurnih 11 ruku za Zlatka Guzina.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2021. u 20:28 Bljesak.info
Vlast u Mostaru nakon izbora

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon objavljenih rezultata izbora u Mostaru, zakonski rok za sazivanje prve sjednice Gradskog vijeća ističe krajem idućeg tjedna.

Nakon informacije da je lokalno rukovodstvo DF-a u Mostaru suspendiralo sve aktivnosti ove stranke unutar Koalicije za Mostar, danas novi detalji.

Sigurne ruke

Haris Nazdrajić, potpredsjednik Gradskog odbora DF-a Mostar (Koalicija za Mostar) za BHRT je kazao:

''Ostajemo jedinstveni, a sve zbog neophodnog probosanskohercegovačkog jedinstva u Mostaru i da osiguramo relevantnu pregovaračku poziciju za gradonačelnika Zlatka Guzina za budućeg gradonačelnika Mostara'', rekao je Nazdrajić.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Šerif Špago kazao je kako imaju sigurnih 11 ruku za Zlatka Guzina.

Rekao je kako su spremni podržati svakog kandidata iz probosansko-hercegovačkog bloka koji uđe u drugi krug glasovanja.

''Smatramo da razgovori između koalicija i blokova nemaju alternativu. Ne možemo jedni druge uvjetovati'', rekao je.

Dodao je kako u svim političkim strankama ima tenzija pogotovo ''ako se prenose s nekih odnosa unutar rukovodstva u Sarajevu''.

''Mislim da će vijećnici koji su izabrani u ime koalicije nastaviti jedinstveno djelovati'', rekao je Špago. 

Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar (Koalicija za Mostar) istaknuo je kako ''smo bili svjedoci jako ružnih i loših poruka od pojedinaca, a vjerojatno planski organizirani kako bi se razbilo naše jedinstvo, ali i jedinstvo između nas i BH bloka''.

Uvjerenja

Poručili su kako se Koalicija ipak ne raspada i pozvali BH Blok da zajedničkim snagama kreiraju potrebno jedinstvo u Mostaru.

No, hladan tuš bila je izjava Boške Ćavar, buduće vijećnice iz Naše stranke, odnosno BH Bloka, koja je kazala da na njenu ruku ne mogu računati.

''Da BH blok ide u koaliciju s SDA. Ja nisam pristalica tog načina koaliranja. Ne bih podigla ruku za takav način'', istaknula je Ćavar.

Dodala je da je njen izbor isključivo Irma Baralija, kandidatkinja Naše stranke. S druge strane, HDZ BiH je uvjeren da će novi gradonačelnik, kao izborni pobjednik, biti Mario Kordić.

Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar kazao je:

''Gradonačelnik, ne da ćemo inzistirati na tome, nego ćemo ga izabrati'', naglasio je Zeljko.

Zeljko dodaje da razgovori s drugim strankama traju iako za HDZ izborni proces još nije gotov.

Podsjećamo, u Tužiteljstvu HNŽ-a formirano je devet predmeta, a vezani su za krađu glasova na izborima i fiktivnim prijavama građana. O potencijalnim krađama Koalicija za Mostar priopćenjem je načelno osudila izborne prevare, ako ih je bilo.

''A to da netko nekoga već proziva lopovima, a daju izjave oni koji su već lopovi i ležali su u zatvoru, a nas zovu lopovima. E to neće moć tako lako proći'', kazao je Salem Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close