Politička opstrukcija

Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ: Neće nas nitko ucjenjivati

''Klub hrvatskih zastupnika jasno poručuje da neće pristati na neprincipijelan pritisak i ucjene posebice u vremenu kada se od svih nas očekuje ozbiljnost, odgovornost i učinkovitost'', poručeno je.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2020. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Po srijedi je politička opstrukcija, a ne kao što je navedeno zaštita vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka'', poručeno je iz Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a nakon prekida Sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jer su hrvatski zastupnici napustili zasjedanje nakon što su SDA i SDP povukli pitanje na vitalnog nacionalnog interesa tijekom rasprave o Zakonu o izvršenju proračuna. 

Nelogično

Iz Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a poručeno je kako je očekivano da će se 7. redovitim zasjedanjem Skupštine usvojiti Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu te prateći Zakon o izvršenju Proračuna kako bi se mogao provoditi tzv. Korona zakon i žurno pomoći gospodarstvu i poslovnim subjektima u ovoj županiji koji su pogođeni pandemijom korona virusa.

''U trenutku usvajanja dnevnoga reda bošnjački zastupnici tražili su da se o Zakonu o izvršenju Proračuna, koji ima samo dva članka i koji je tehnički provedbeni propis, razmatra po pitanju vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka. Potpuno nelogično, jer je predlagatelj tog istog zakona bošnjački ministar u Vladi županije'', navodi se u priopćenju Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a.

Pritisci i ucjene

Tehničko pitanje koje je trebalo ispuniti pravnu proceduru kako bi zaživio zakon s ciljem pomoći gospodarstvu, kako navode, iznenada je postao ''vitalni nacionalni interes Bošnjaka.

''Klub hrvatskih zastupnika jasno poručuje da neće pristati na neprincipijelan pritisak i ucjene posebice u vremenu kada se od svih nas očekuje ozbiljnost, odgovornost i učinkovitost'', priopćeno je.

Podsjećamo, premijer HNŽ-a Nevenko Herceg na sjednici je rekao i kako ministri iz reda SDA ne sudjeluju u radu Vlade, a uoči sjednice predsjedatelj Skupštine Šerif Špago rekao je kako će podržati materijal koji se našao pred zastupnicima na današnjoj sjednici.

Kako doznajemo, od 12 zastupnika u Klubu Bošnjaka, njih 10 je stavilo svoj poptis na priziv zaštite vitalnog nacionalnog interesa. 

Kopirati
Drag cursor here to close