Politička prepucavanja

Kljako najavio tužbu protiv SBB-a zbog priopćenja

''Zbog iznesenih neistina od strane gospodina Krivića prinuđen sam podnijeti tužbu zbog klevete i narušavanja mog osobnog i političkog integriteta pravosudnim organima'', naveo je Kljako.
Vijesti / Politika | 29. 03. 2023. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat za ministra trgovine FBiH Anel Kljako reagirao je na priopćenje SBB-a koji je poručio čelniku SDP-a i budućem federalnom premijeru Nerminu Nikšiću kako ''ne smije prihvatiti kradljivce u vladi''.

''Zbog iznesene klevete gospodina Krivića imam obvezu da obavijestim javnost o njegovoj namjeri i stranke kojoj pripada, da dezinformacijama deskreditiraju mlade lidere koji su predloženi za novu Federalnu vladu. Motivirani frustracijom i ljubomorom i nemogućnosti da podnesu poraz, na nemoralne načine koriste medije za toksično kompromitiranje pokušaja da uspostavimo vladu i stabiliziramo političku situaciju'', poručio je Kljako.

Raskol u SBB-u

Dodao je kako je jedna od istina da je istupio iz SBB-a zbog neprihvaćanja da po nalogu Fahrudina Radončića glasuje protiv Zlatka Guzina kandidata Koalicije za Mostar za gradonačelnika Mostara.

''Vrijeme je pokazalo i građani na narednim izborima da sam bio na pravoj strani. Svi vijećnici SBB-a Hercegovine i masovno članstvo je dalo podršku meni i istupilo iz SBB-a. Zbog atrofiranja SBB-a u Hercegovini rukovodstvo stranke SBB me konstantno izlaže medijskom linču i omalovažavanju bez argumenata. Pravosudni organi su u pogledu mojih navodnih izbornih krađa odbacili neutemeljene prijave, dezinformacije i insinuacije'', dodao je.

Napominje kako su mu građani Mostara ponovno ''dali povjerenje na izborima kao predstavniku mlađe generacije političara, koji imaju viziju da unaprijede kvalitetu života u Hercegovini''.

''Gospodin Krivić (Anis, član kolegija Predsjednika SBB-a, op.a.) treba da u duhu političke kulture prihvati poraz i da krivce traži u kapetanu nasukanog broda u kojem sjedi. Zbog iznesenih neistina od strane gospodina Krivića prinuđen sam podnijeti tužbu zbog klevete i narušavanja mog osobnog i političkog integriteta pravosudnim organima u koje imam puno povjerenje, za razliku od mojih političkih oponenata iz SBB-a'', naveo je u priopćenju Kljako.

Podsjetimo, stranke koje će činiti vlast u Federaciji BiH poslale su Lidiji Bradari imena kandidata za ministarske pozicije u novoj federalnoj Vladi.

Imena ministara

HDZ BiH je tako za ministra financija predložio Tonija Kraljevića, dosadašnjeg ministra financija u Vladi ZHŽ-a, a nova ministrica prometa i veza bit će Andrijana Katić. Za ministra pravosuđa predložen je odvjetnik iz Mostara Vedran Škobić, ministarstvo kulture i sporta vodit će Sanja Vlaisavljević, koja je donedavno bila savjetnica Ministrice civilnih poslova BiH. Za ministra zdravstva predložen je liječnik iz Mostara Milenko Bevanda, a za ministra prostornog uređenja dosadašnji ministar unutarnjih poslova Posavske županije Željko Nedić. 

Imena je službeno priopćila Stranka za BiH, koja je u ponedjeljak održala sjednicu Predsjedništva te objavila kako je kandidat za ministra u Ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Hasan Handžić te da je kandidat za ministra u Ministarstvu energetike, industrije i rudarstva Adis Bubalo.

SDP-ovi ministri trebali bi biti Nerin Dizdar kao ministar za izbjeglice i raseljene osobe, Vojin Mijatović kao ministar unutarnjih poslova FBiH, a Almin Hopovac kao ministar obrazovanja. Vedran Lakić je kandidat za ministra razvoja, poduzetništva i obrta.

NiP-ov ministar bit će Adnan Delić, na čelu Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Naša stranka za ministricu turizma i zaštite okoliša predložila je Nasihu Pozder.

NES će preuzeti resor poljoprivrede, a na ovu poziciju će biti imenovan Zuhad Porčić, dok će na čelu Ministarstva trgovine biti Anel Kljako. 

Kopirati
Drag cursor here to close