Hrvati su manjina

Kiseljak nije grad slučaj: Bošnjaci nisu ugroženi

Josip Kvasina je ustvrdio kako su se u Kiseljaku još od ljeta pokušale stvoriti umjetne političke tenzije s ciljem stvaranja "grada slučaja" u kojem su Bošnjaci maksimalno ugroženi.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2017. u 14:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info

Sudeći prema kontinuiranim izbornim rezultatima, Općinski odbor HDZ BiH Kiseljak je naša najstabilnija stranačka organizacija u Županiji Središnja Bosna (ŽSB), ocijenio je predsjednik Županijskoga odbora (ŽO) HDZ BiH Županije Srednja Bosna Radoje Vidović prilikom sinoćnje posjete tamošnjem općinskom odboru.

Riječ je o redovitoj posjeti Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH, pojačanog njihovim ministrima u Vladi ŽSB-a te dužnosnicima s viših razina vlasti, priopćeno je iz te stranke. 

Vidović se osvrnuo i na jučerašnje usvajanje Nacrta proračuna ŽSB-a, koji će, kako je kazao u narednom razdoblju široke javne rasprave poslužiti kao dobra osnova za eventualnu ugradnju kapitalnih projekata svih sredina.

''Istovremeno treba se ozbiljno posvetiti predstojećim izborima koji će za hrvatski narod, zasigurno biti jedni od najvažnijih u dosadašnjoj demokratskoj praksi Bosne i Hercegovine'', kazao je Vidović  te pohvalio rad Vlade i Skupštine ŽSB-a.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Kiseljak Josip Kvasina ustvrdio je kako su se u Kiseljaku još od ljeta pokušale stvoriti umjetne političke tenzije s ciljem stvaranja "grada slučaja" u kojem su Bošnjaci maksimalno ugroženi, a što je, zaključuje, daleko od istine.

''Osim što brojke, govoreći o konkretnim i realnim slučajevima, npr. strukturama zaposlenih, pobijaju ovu tezu, zanimljivo je usporediti samo suprotne situacije, odnosno općine u kojima su Hrvati manjina'', objasnio je Kvasina.

Načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić-Ramljak skrenuo je pažnju na nužnost očuvanja nadležnosti nižih razina vlasti kada je riječ o donošenju određenih zakona.

S tim u vezi, predsjedateljica Doma naroda PFBiH Lidija Bradara potvrdila je dobru suradnju sa Savezom općina i gradova, ali i opredijeljenost Parlamenta FBiH ili barem Doma naroda za maksimalno korektan odnos kada je u pitanju lokalna samouprava pa i pod cijenu obaranja određenih zakona i njihovog vraćanja na doradu.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara kazao je kako „retorika bošnjačkih lidera sve češće ide u ratnohuškačkom smjeru“ te kako je u svjetlu izmjena Izbornog zakona izgledan jednak stav svih bošnjačkih stranaka prema hrvatskom pitanju u BiH.

''Takve izjave samo skreću pažnju s važnih pitanja poput ekonomsko-socijalnih reformi te euroatlantskog puta BiH'',  zaključio je on.

Dodao je kako "situaciji ne pomažu ni određeni izleti SDA u redove oporbe kada je riječ o određenim zakonima" te da stoga HNS ne pristaje na parcijalna rješenja nego izmjene Izbornog zakona u svim spornim pitanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close