Gori od virusa

Kidisanje: SDA prijeti da će nestati RS

Iz te stranke ističu da je ova kriza pokazala sve slabosti u korijenu financijskog sustava RS...
Vijesti / Politika | 18. 04. 2020. u 08:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) ocijenila je da izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da je "pitanje hoće li biti Bosne i Hercegovine nakon pandemije", predstavljaju njegov očajnički pokušaj da pobjegne od suočavanja s financijskim kolapsom u koji je doveo entitet RS.

Iz te stranke ističu da je ova kriza pokazala sve slabosti u korijenu financijskog sustava RS, "koji nije više čak u stanju ni da se zadužuje kod komercijalnih banaka, jer ni one više ne vjeruju da taj entitet može vraćati dugove".

Budući da bez novih zaduženja, navodi se dalje, entitet RS već idućih mjeseci neće moći isplaćivati čak ni osnovne obveze, "Dodik očigledno sprema isprobani scenarij u kojem će pokušati okrenuti socijalni bijes vlastitog naroda u mržnju prema drugima".

''Dodik ne može ugroziti državu BiH, koja je postojala i prije Daytona, ali može ugroziti daytonski mir, a samim time i ono što je njime i nastalo – to su entiteti. RS može postojati samo u okviru Daytonskog mirovnog sporazuma i to kao multietnički entitet u okviru države BiH. Ako ovako nastavi RS će nestati, a Dodik će završiti na smetljištu historije, kao i svi oni koji su do sada kidisali na državu BiH'', navodi se u priopćenju SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close