Točka 3.

Stiglo pojašnjenje: Evo zašto Dodik ne mora u karantenu

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.
Vijesti / Politika | 15. 04. 2020. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik entiteta Republika Srpska, predsjednik Vlade Republike Srpske, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Stožera za izvanredne situacije Republike Srpske) izuzeti su iz Zaključka o provođenju i organiziranju mjere obavezne karantene, stoji u odgovoru Vlade RS na pitanje N1.

Kako su podsjetili iz Vlade RS, Republički stožer za izvanredne situacije je još 23. ožujka 2020. godine donio Zaključak o provođenju i organiziranju mjere obavezne karantene za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Covid – 19) u Republici Srpskoj u kojem je pod točkom 19. navedeno sljedeće:

"Izuzetno od točke 3. ovog zaključka, predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Stožera za izvanredne situacije Republike Srpske) pri obavljanju poslova u okviru izvanredne situacije ne podliježu obvezi izricanja mjere karantene u slučaju međunarodnog putovanja".

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Kopirati
Drag cursor here to close