Komentirao sastanak

Kasumović: Ako Dodik ode u WC, vi to objavite

''Da je ova država od Dodika ovisila nje davno ne bi bilo, niti će kad ovisiti, niti je ovisila. On može samo praviti probleme''.
Vijesti / Politika | 04. 01. 2023. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak Osmorke održan je u srijedu u Zenici, a nakon sastanka izjavu za medije dao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

''Ovo je bio radni sastanak Osmorke u Gradu Zenici. Dogovorili smo se da idemo u implementaciju izbora, da završavamo ovo, s tim da u međuvremenu trebamo izvršiti dodatne konzultacije s našim partnerima i na razini Federacije i na razini države. Apsolutno sam za ovu priču od prvog dana i ostajemo svi. Ja koliko znam, bilo je baš opuštajuće druženje, razgovori, dogovori oko bilo čega. Preči su programi i principi, neke nekorektne stvari su se desile, ne u Osmorki, nego mimo nas u posljednje vrijeme, pa je to najveća tema bila'', kazao je Kasumović.

Kasumović smatra da je bilo dosta svađe.

''Što se tiče Dodika, ako mislite na njega, ja sam s njim dugo radio. Njemu treba hrana, a vi ste ti mediji koji mu dajete hranu. Da izvinete "ako ide u WC vi objavljujete". Jednostavno ne treba ulaziti u to. Ova država ima i mora imati svoje pravosuđe. Svako onaj koji ne poštuje zakone, Ustavni sud treba biti odgovoran za to. Trebamo imati dobro pravosuđe, sposobne i hrabre tužitelje koji će protiv svakog od nas podizati kaznenu prijavu'', kazao je Kasumović.

Na pitanje misli li da je Dodik bezopasan odgovorio je:

''Da je ova država od Dodika ovisila nje davno ne bi bilo, niti će kad ovisiti, niti je ovisila. On može samo praviti probleme. Takve probleme su nam godinama pravili mnogi. A s kim bi vi drugi, ako imate Ustav koji kaže da u Vijeću ministara mora biti tri Srbina, tri Hrvata, tri Bošnjaka. Iako je Dodik u svojoj RS osvojio sve da ima četiri mandata, prije toga mu je SDA isto tako bezrazložno dala četiri mandata, s kim drugim možete razgovarati'', pita Kasumović.

On je rekao da on nije kriv što je Ustav takav.

''Nisam ga ja pravio, nije ga ova država nikada ratificirala u Parlament. Ono je tako i u tim situacijama, ali da budem najiskreniji, međunarodna zajednica ovdje 30 godina pravi organizirani kaos i nitko drugi, nitko treći'', rekao je Kasumović nakon sastanka, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close