Ipak može

Kajganić nominiran za glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH

Podvijeće je donijelo odluku da se Milanko Kajganić nominira te da se na idućoj sjednici raspravlja o njegovom imenovanju.
Vijesti / Politika | 29. 09. 2022. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podvijeće VSTV-a povuklo je svoj raniji stav da se poništi natječaj za glavnog Tužitelja BiH te je nominiralo Milanka Kajganića za funkciju koju sada obnaša.

Sat vremena raspravljalo se o tome treba li se uopće glasati za ranije donesenu odluku Podvijeća da se izbor za glavnog državnog tužitelja ponovi, piše N1

Kandidati

Pojedini članovi predlagali su da se Podvijeće povuče i donese novi prijedlog odluke, budući da su, kako su govorili, promijenjene okolnosti. Naime, kako je kazao predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, jedan od četiri kandidata za glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Miroslav Janjić povukao je svoju kandidaturu, dok Seid Marušić nije ispunio uvjete da njegova kandidatura bude podržana.

Budući da je integritet kandidata Dijane Kajmaković narušen nakon sto je stavljena na američku crnu listu, kazao je Lagumdžija, izbor je pao na samo jednog kandidata, Milanka Kajganića, koji sada obavlja tu funkciju. Lagumdžija, i još nekolicina članova, bila su za to da se izbor ponovi, odnosno da se glasa na ranije donesenu odluku te dodao kako nije dobro da se ide s jednim kandidatom.

Ipak, podvijeće je donijelo odluku da se Milanko Kajganić nominira te da se na idućoj sjednici raspravlja o njegovom imenovanju.

Nominiran

"Stavili su izvan snage svoju raniju odluku, pa na glasanju donijelo odluku da se Vijeću predloži da kao kandidat bude nominiran Milanko Kajganić ili predložen za iduću sjednicu gdje će članovima Vijeća biti dana mogućnost da mu postavljaju pitanja", rekla je reporterka N1 koja prati zasjedanje VSTV-a.

Odluka je donesena kaže Arnautović, kandidat je nominiran. Iako su u utrci za ovu poziciju bila četiri kandidata, kandidatura Diane Kajmaković kompromitirana je stavljanjem na crnu američku listu i provjerama koje se vrše zbog pojavljivanja njezinog imena u porukama na aplikaciji Sky. Tužitelj Miroslav Janjić je odustao od kandidature, a Seid Marušić nije zadovoljio sve uvjete.

Kopirati
Drag cursor here to close