Poklopilo se

Još jedan praznik za ''spojiti''

Bosna i Hercegovina nema Zakon o praznicima pa su svim razinama vlasti u zemlji odriješene ruke da biraju svoja slavlja.
Vijesti / Politika | 23. 11. 2021. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan državnosti, praznik, jedan od rijetkih koji se ''slavi'' na području cijele zemlje, a koji ''pada'' u četvrtak dobro će doći namještenicima u državnim službama koji će ga spojiti s vikendom.

Tako će uposlenici pojedinih javnih poduzeća i ustanova spojiti četvrtak s vikendom te slaviti četiri dana. Neki će iskoristiti dane godišnjeg kojeg će iskoristiti za produženi vikend.

Bosna i Hercegovina nema Zakon o praznicima pa su svim razinama vlasti u zemlji odriješene ruke da biraju svoja slavlja. No, jedino u čemu se prešutno suglasno je ''spajanje s vikendom'' koje ''obični smrtnici'' mogu samo sanjati.

Inače, prema odredbi, ove se godine produženo slavio Praznik rada. ''Budući da je drugi dan praznika nedjelja, praznikom se smatra i naredni dan, tj. ponedjeljak 3. svibnja'' stoji u odluci o ovogodišnjem obilježavanju praznika u BiH pa se praznikovanje prebacilo i na ponedjeljak.

Bilo kako bilo, nek' je sretno onima koji slave i kojima je do slavlja.

Kopirati
Drag cursor here to close