Predstavljanje publikacije

Javna rasprava o stavovima mladih o euroatlantskim integracijama

Rezultati istraživanja s odgovarajućom analizom objavljeni su u posebnoj publikaciji koja će ovom prilikom biti predstavljena široj javnosti.
Vijesti / Politika | 22. 10. 2020. u 16:31 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za međunarodne i bezbjednosne studije iz Banja Luke u petak, 23. listopada 2020. godine u 11 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru organizira javnu raspravu na temu: „Javno političko mišljenje i euroatlantske integracije: Stavovi mladih”.

Predložak za javnu raspravu su rezultati istraživanja stavova mladih na temu „Odnos javnog političkog mišljenja prema euro-atlantskim integracijama u Bosni i Hercegovini“ koje je Centar za međunarodne i bezbjednosne studije proveo među mladima u Banja Luci, Mostaru, Trebinju, Bihaću i Brčkom.

Rezultati istraživanja s odgovarajućom analizom objavljeni su u posebnoj publikaciji koja će ovom prilikom biti predstavljena široj javnosti.

Rezultate će predstaviti prof. dr. Miloš Šolaja s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banja Luci, doc. dr. Dražen Barbarić sa Studija politologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i doc. dr. Miloš Grujić s Fakulteta za političke nauke Nezavisnog univerziteta iz Banja Luke.

Sudionici u raspravi bit će predstavnici institucija Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Hercegovačko-neretvanske županije, predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija i drugih institucija i organizacija te mladi među kojima su i neki koji su sudjelovali u samom istraživanju.

Kopirati
Drag cursor here to close