Imena

Izmijenjena imena ulica u Mostaru!

Odluka je prihvaćena s osam suzdržanih glasova.
Vijesti / Politika | 14. 07. 2022. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milu Budaka će zamijeniti Aleksa Šantić; Vokića i Lorkovića Tin Ujević; Rafaela Bobana fra Ljudevit Lasta; Đuru Spuževića će zamijeniti Ulica Ismeta Ice Voljevice; umjesto Jure Francetića će biti Humska ulica, a Ulica Ive Zelenike će se mijenjati u naziv Ciglana.

Odlučeno je to na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara nakon žestoke rasprave o imenima, novim prijedlozima i optužbi na podmetanja i optužbe na račun članova povjerenstva i njihov prijedlog.

Amandmani opozicije nisu prihvaćeni.

Odluka je prihvaćena s osam suzdržanih glasova.

Poručeno je kako građani nemaju nikakvih troškova vezanih uz ovu odluku.

 

Na sjednici nisu usvojeni prijedlozi oporbe da Ulica Ive Zelenike bude preimenovana u Ulicu Mate Zelenike te da Ulica Rafaela Bobana dobije naziv Ulica ženske solidarnosti.

Sudeći prema današnjoj sjednici, o nazivima ulica Mostara još će se raspravljati s obzirom na to da je vijećnica Irma Baralija ispred Naše stranke tražila da žene koje su ostavile trag u ovome gradu također dobiju ulicu, posebice jer Mostar ima najmanje ulica nazvanih po ženama.

Također, predsjednik Kluba vijećnika HRS-a Silvio Bubalo tražio je da se u današnji dnevni red uvrsti točka izmjene naziva Ulice maršala Tita u Ulicu kralja Stjepana Tomaševića.

Nakon što to vijećnici nisu podržali, iz HRS-a su priopćenjem najavili kako će se ta točka naći na idućoj sjednici Gradskoga vijeća.

Kopirati
Drag cursor here to close