Znimljivo

Dodik tvrdi: NATO nema mandat, BiH nema imovinu, RS stabilna

''Zadovoljni smo što je RS danas sigurna. Sigurnosna situacija je stabilna, bez obzira na činjenicu što smo imali strašno ubojstvo u Prijedoru”,
Vijesti / Politika | 01. 04. 2022. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Srna / Dodik tvrdi: NATO nema mandat, BiH nema imovinu, RS stabilna

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na konferenciji za medije rekao je da će se Vijeće koalicije sastajati svakog ponedjeljka počevši od 11. travnja, a domaćin će biti svaka članica koalicije.

“Republika Srpska je stabilna, mi smo radili mnogo. Višegodišnje jačanje RS je prisutno na sceni zahvaljujući ovoj koaliciji. Republika Srpska infrastrukturno izgleda drugačije, mnogo bolje nego ranije. Zadovoljni smo što je RS danas sigurna. Sigurnosna situacija je stabilna, bez obzira na činjenicu što smo imali strašno ubojstvo u Prijedoru”, kaže Dodik, prenosi N1.

Dodik ističe da su “upravo na tom slučaju pokazala snaga institucija koje su pronašle odgovorne”. Dodaje da su neki “namjerno iskoristili trenutak da pojačaju snage EUFOR-a”. Po njemu su urađene neke stvari koje “nisu u suglasnosti s odlukama institucija BiH jer nisu odlučivale o tome”.

“NATO ovdje nema mandat. Dijelom je prisutan kroz misiju ALTEA, koja se određuje na razini Vijeća sigurnosti UN-a. Mi to prihvaćamo kao legitimno, ne prihvaćamo nikakve druge intervencije pa ni NATO-a. Da bi neko bio prisutan treba da dobije legitimitet institucija u BiH”, dodao je lider SNSD-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close