Predsjednik SDA

Izetbegović: SDA u stanju riješiti svaki problem, neću Dodiku i Čoviću na noge

Mene je Dodik zvao tri puta u jednom danu preko Džaferovića, Novalića i trećeg prijatelja da dođem na Jahorinu kod njega u Laktaše. Neću da mu idem na noge. Snimit će me kako na mala vrata ulazim, a imamo kabinete, kaže Izetbegović.
Vijesti / Politika | 22. 02. 2023. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Podržat ćemo Osmorku i HDZ, oni su činjenica. HDZ ima kontrolu u hrvatskon, Osmorka u srpskom klub, SDA u bošnjačkom. Čekat ćemo HDZ da shvate. Nećemo ništa blokirati, oni blokiraju. Stvari će teći, penzije će uredno ići, BDP će rasti, gradit će se autoput, kada im se jedna činjenica razabere u glavi formirat ćemo novu vladu. Nama nije u interesu da ostane ova vlada kojoj tri ministra fale, dosta nam je ove vlade. Neophodno je promijeniti, ali i pratiti Ustav i zakon, brojke podrške glasača”, rekao je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, u večerašnjem Pressingu N1 Televizije. 

Izetbegović je rekao i da je stranka na čijem je čelu u stanju riješiti svaki problem. 

"Privući ćemo stranke politikama koje neće ponižavati ni BiH ni patriote ni Bošnjake. Kupovati zastupnike je zabranjena i ružna stvar. Mi smo prije pet godina pozvali SDP da uđe u probosanski blok, da podijelimo fotelje, da nam ne podijele zemlju, nisu htjeli, rekao je. 

Izetbegović je govorio o formiranju vlasti, odnosima s Dodikom i Čovićem, međunarodnom zajednicom, položaju Bošnjaka u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close