Na razini BiH i KS

Izetbegović, Radončić i Komšić postigli dogovor o formiranju vlasti

''Što se tiče Sarajevske vlade, dogovorili smo da se uđe u njenu zamjenu. Nisam impresioniran time što se do sada uradilo. Uvjeravam građane KS da će će Sarajevska vlada imati bolji rezultat''
Vijesti / Politika | 13. 12. 2019. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je sastanak predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića i Demokratske fronte Željka Komšića u Sarajevu.

Kako su naveli lideri, postignut je dogovor za formiranje vlasti na državnoj i razini Kantona Sarajevo.

"Izetbegović je rekao da ostaje podjela na državnoj razini. Kanton Sarajevo smo dogovorili i mislim da ovdje trebamo znati da je interes BiH da se što prije realizira Proces reforme. Što se tiče Sarajevske vlade, dogovorili smo da se uđe u njenu zamjenu. Nisam impresioniran time što se do sada uradilo. Uvjeravam građane KS da će će Sarajevska vlada imati bolji rezultat u smislu novih vrijednosti i da će nepotizam biti primjer kako se to radi za cijelu BiH", istaknuo je Radončić na pres-konferenciji.

Na pres-konferenciji je prezentirana i raspodjela ministarstava.

"Kada je u pitanju država, ministar vanjskih poslova je iz SDA Bisera Turković, Fahrudin Radončić dobija poziciju ministra sigurnosti, a Sifet Podžić će biti u Ministarstvu obrane. Četiri zamjeničke pozicije bi pripale SDA", istaknuo je Izetbegović.

"Ja sam dužan da pozovem gospodina Čovića da nam što prije predloži i da ime budućeg predsjednika Federacije kako bi ušli u što bržu implementaciju izbornih rezultata", kazao je Komšić, navodi N1.

Lider SDA je istaknuo kako će učiniti sve da Vijeće ministara bude kompletirano do 23. prosinca, tako da bi 24. mogao otići Program reformi u Brisel.

 

Kopirati
Drag cursor here to close