Pronaći rješenje

Izetbegović: Problem ''Aluminija'' ne smije se prenijeti i na Elektroprivredu BiH

Mišljenja je da se ne može dopustiti da se problem "Aluminija" prenese i na Elektroprivredu BiH, upozoravajući da električna energija ima svoju cijenu i da se to treba ispoštovati.
Vijesti / Politika | 05. 07. 2019. u 16:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da bi se trebao sastati s liderom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem posebno zbog problema u mostarskom poduzeću "Aluminij". 

Pitanje tog nekadašnjeg gospodarskog giganta kojem prijeti gašenje, naglasio je Izetbegović, treba rješavati temeljito jer su do sada to bila samo privremena rješenja koja su produbljivala problem. 



Uz novinarsku konstataciju na nove uvjete koje postavlja HDZ u vezi s formiranjem vlasti uvjetujući to rješenjem pitanja upravo ovog poduzeća, Izetbegović kaže da pretvrdi stavovi i ucjene neće nigdje dovesti nego je vrijeme da se pitanje u "Aluminiju" riješi. 

''To neće uraditi političari i politika kako je do sada bio slučaj koja je dovela poduzeće do 418 milijuna KM duga i skoro upropastila "Elektroprivredu HZHB" koja potražuje pola tog iznosa'', pojasnio je Izetbegović. 

Mišljenja je da se ne može dopustiti da se problem "Aluminija" prenese i na Elektroprivredu BiH, upozoravajući da električna energija ima svoju cijenu i da se to treba ispoštovati. 

Rješenje za ovo pitanje, dodaje, trebaju ponuditi eksperti kako bi se vidjelo što se konačno može uraditi s tim poduzećem koje je trebalo postati generator i baza na kojem će se zasnivati druge firme i tako osigurati tisuće radnih mjesta u finalnoj proizvodnji. 

''Aluminij je sada u fazi da proizvodi više dugova i problema nego aluminija. To je potrebno temeljito riješiti na način da se osigura finalna proizvodnja i da se spriječi prenošenje problema "Aluminija" na Elektroprivredu BiH'', zaključio je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close