''Sebijin puč''

Sebija Izetbegović preuzela kontrolu nad Liječničkom komorom Federacije!

Sebija Izetbegović, generalna direktorica sarajevskog Kliničkog centra nastavlja sa svojim planom preuzimanja kompletnog zdravstva, piše Žurnal.
Vijesti / Politika | 12. 10. 2020. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po cijenu razbijanja Liječničke komore FBiH, Sebija Izetbegović ne odustaje od namjere da ovlada kompletnim zdravstvom, piše Žurnal.info. Na čelo Liječničke komore Federacije izabrana je tuzlanska liječnica Amila Bećirović, članica SDA.

Sebija Izetbegović, generalna direktorica sarajevskog Kliničkog centra nastavlja sa svojim planom preuzimanja kompletnog zdravstva. Nastavila je djelovati i nakon prvostupanjske presude kojom je utvrđen nezakonit izbor rukovodstva Liječničke komore Kantona Sarajevo.

Cilj je preuzimanje Liječničke komore Federacije i on je u subotu 10. listopada do daljnjeg i ostvaren. Kažemo do daljnjeg, jer bi potvrda drugostepene presude mogla značiti i vraćanje cijelog procesa na početak. Baš kako je i Žurnal najavio prije dva mjeseca, na čelo Liječničke komore Federacije izabrana je tuzlanska liječnica Amila Bećirović, kadar SDA.

Video: Direktorica

Sebija Izetbegović, putem najbliže suradnice Enre Suljić, ništa nije prepuštala slučaju. Manipulacije uigrane na političkim izborima, primijenili su i za izbornu skupštinu federalne liječničke komore. Uzalud su liječnici Opće bolnice birali svoje predstavnike za skupštinu, ''generalna direktorica'' ih je “precrtala”. Prethodno  su “obrađeni” liječnici iz Tuzlanskog kantona. Aktivirane su liste onih na "SDA liniji" kako bi bili infiltrirani u rad skupštine Liječničke komore FBiH.

Dva su moguća epiloga ''Sebijinog puča''.

Jedan je da se nastavi dokazivanje nelegalnosti cijelog procesa sudskim putem, od izbora Skupštine Ljekarske komore KS do ove na federalnom nivou. Ukoliko bi pak bio legaliziran “SDA desant” na komoru, Sebija Izetbegović i SDA imaju otvorene sve mogućnosti ucjene za neposlušne liječnike.

Primjera radi, ukoliko županijska komora iz nekih razloga oduzme liječniku licencu, to sada prema političkom naputku, može potvrditi i ona na federalnoj razini. Lista takvih nepodobnih već je “u izradi”, saznaje Žurnal.info.

Drugi mogući epilog je radikalniji. U razgovoru za Žurnal prije skupštine, liječnici iz nekoliko županijskih komora najavili su izlazak iz postojeće i formiranje nove komore, ukoliko “Sebijini” prevagnu.  

Kopirati
Drag cursor here to close