Migrantski kaos

Izetbegović najavio kazne zbog migranata u HNŽ

Nakon nekoliko sati provedenih na ''ničijoj zemlji'', migranti su ipak upućeni prema Salakovcu.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da današnja odluka komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije predstavlja eklatantan primjer suprotstavljanja niže razine vlasti odlukama Vijeća ministara BiH.

''To je protuzakonito i protuustavno te neće moći ostati na tome i zbog toga će se snositi sankcije'', najavio je Izetbegović, dodajući da će u skladu s tim biti posla i za Tužiteljstvo.

Budući da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ovaj čin nazvao državnim udarom, Izetbegović je ponovio da je odluka MUP-a HNŽ protuustavna, ali nije siguran može li se to okarakterizirati tako teškim riječima kakve je upotrijebio Mektić.

Video: Izetbegović: Odluka MUP-a HNK protivustavna i protivzakonita

Migranti i izbjeglice koji su danima boravili u improviziranom šatorskom naselju u parku preko puta sarajevske Vijećnice autobusima su danas trebali biti prebačeni u prihvatni centar u Salakovcu kod Mostara što je odlučilo Vijeće ministara BiH, ali ih je na putu do tamo zaustavila policija HNK-a kod Konjica i zabranila ulazak u tu županiju.

Nakon nekoliko sati provedenih na ''ničijoj zemlji'', migranti su ipak upućeni prema Salakovcu.

Osim Mektića, koji je rekao kako bi policijskog komesara u HNŽ-u trebalo uhititi, reagirao je i predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close