Sastanak u Bruxellesu

Izetbegović: Nadam se da je ovo kraj nerazumnih blokada

Zahvalio je predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i visokom predstavniku Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepu Borrellu na angažmanu.
Vijesti / Politika | 13. 06. 2022. u 10:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politički sporazum kojeg su sinoć u Bruxellesu prihvatili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i većina predsjednika parlamentarnih stranaka važan je iskorak na europskom putu Bosne i Hercegovine - smatra predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Principi i obaveze iz Sporazuma, kako je istaknuo, predstavljaju mapu puta koja ne otvara samo vrata kandidatskog statusa za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, već osigurava bolju funkcionalnost bh. institucija i usvajanje važnih zakona iz oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije.

''Nadam se da jučerašnji sastanak u Bruxellesu predstavlja kraj nerazumnih blokada koje su u proteklom periodu svima nanosile štetu i da će se svi koji su prihvatili Sporazum, ali i oni koji to nisu uradili, pridržavati njegovih principa'', naglasio je Izetbegović.

Zahvalio je predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i visokom predstavniku Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepu Borrellu na angažmanu i podršci u usuglašavanju i prihvaćanju Sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close