Sastanak u Bruxellesu

Komšić: To što su protiv oni koji dobacuju iz hotelskih soba, to je njihov problem

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim.
Vijesti / Politika | 13. 06. 2022. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć su u Bruxellesu lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine te članovi Predsjedništva BiH nakon višesatnog sastanka s visokim dužnosnicima Europske unije prihvatili sporazum kojim, između ostalog, ponavljaju predanost očuvanju mirne, stabilne, suverene i neovisne funkcionalne BiH, te izražavaju predanost reformama kojima se unapređuju europske integracije BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim.

''U osnovi ne radi se o lošem dokumentu, pogotovo, sam zadovoljan činjenicom da se u njemu navodi potreba za implementacijom svih presuda Europskog suda za ljudska prava, i načelno su ga prihvatile sve probosanske stranke, tj. one sa sjedištem u Federaciji BiH. Prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija. Istina Dodik se mnogo mučio, prvo je prihvatio, pa odbio i na kraju prihvatio'', izjavio je Komšić.

Podsjeća i to da sporazum nisu prihvatili Branislav Borenović (PDP) i Nenad Nešić (DNS), te dodaje da se Nenad Stevandić bunio.

''Što se mene tiče, ako ovakva vrsta dokumenta se može iz EU tumačiti kao napredak i ako će to biti dovoljno, kako bi dobili podršku za kandidatski status, onda nemam ništa protiv. A to što su protiv oni koji dobacuju iz hotelskih soba jer se ne razgovara isključivo o njihovim željama, to je njihov problem'', priopćio je Komšić, osvrnuvši se na potez lidera HDZ-a Dragana Čovića koji je otputovao u Bruxelles, ali u konačnici odbio sudjelovanje na sastanku, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close