Povodom strategije

Izetbegović: Do 2025. možemo prestići države koje su trenutno ispred nas

''Strategija ostavlja mogućnost da BiH do 2025. godine sudjeluje u otvorenoj utrci, u kojoj može prestići države koje su trenutno ispred'', rekao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2018. u 18:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozdravljam donošenje nove Strategije Europske komisije za zapadni Balkan koja predstavlja vrlo jasnu globalnu poruku da je to europski prostor čija je budućnost u Europskoj uniji'', ocijenio je za portal "Klix" član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Također je dodao da Strategija ostavlja mogućnost da BiH do 2025. godine sudjeluje u otvorenoj utrci, u kojoj može prestići države koje su trenutno ispred.

Poručio je da je na političkim liderima u BiH da nadolazeće razdoblje iskoriste za ispunjavanje uvjeta i provođenje reformi koje će transformirati državu, društvo i ekonomiju, usklađujući ih s europskim standardima i vrijednostima.

Smatra važnim i to što je u Strategiji istaknuto da buduće članice ne mogu blokirati pristupanje drugih zemalja kandidatkinja, kao i da će sve zemlje prije ulaska u EU morati riješiti bilateralne sporove, uz obavezu poštivanja međunarodnog prava i obavezno pristajanje na arbitražu u slučaju da međusobno ne riješe sporove.

Kopirati
Drag cursor here to close