O pregovorima

Izetbegović će se s Vučićem sastati kao 'utjecajan Bošnjak i političar'

''Vjerojatno neću otići u Beograd, Vučić će u Sarajevo, ali vidjet ćemo kako će to biti. S njim sam u kontaktu. S njim ću razgovarati kao Bakir s Aleksandrom''.
Vijesti / Politika | 08. 12. 2021. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, lider SDA i dopredsjedavajući Doma naroda državnog parlamenta za N1 govorio je, između ostalog, o sastanku s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, navodeći da neće predstavljati Bošnjake, ali da će se s njim sastati kao utjecajan Bošnjak i političar.

Danas je policija u Luksemburgu pretresala kuću Jasmina Mulahusića koji je nedavno bio uhićen u Bosni i Hercegovini, a koji je poznat zbog internet hajke na novinare. Izetbegović se nedavno fotografirao s njim u Luksemburgu.

“Bio sam u Luksemburgu i nekoliko zemalja i fotografirao sam se sa stotinama ljudi, a ja sam prvi put tada tog čovjeka vidio i ostvario kontakt s njim, nikada ga ranije nisam vidio, znam tko je on”, rekao je Izetbegović, a na pitanje zbog čega se fotografirao s njim s obzirom na to koliko je ljudi časnih uvrijedio: “Ne znam zašto mene to pitate, pitajte njega. Mene trebate pitati ako sam ja nekoga uvrijedio. I što sad ako sam se fotografirao s njim. Ja sam ozbiljan čovjek, završio sam s ovom temom i neću o njoj više govoriti”.

Govoreći o pregovorima koji se dalje nastavljaju Izetbegović je rekao da on pregovara kao lider SDA te prokomentirao to što Zoran Milanović i Aleksandar Vučić, predsjednici Hrvatske i Srbije ga pozivaju u goste kao predstavnika Bošnjaka.

“Ne znam ja kako oni jedni druge pozivaju (Milanović i Vučić op.a.), oni se sve vrijeme nalaze jedni s drugima pričaju o našoj zemlji. I ne treba ih pustiti da oni sami pričaju. Treba razgovarati s tim ljudima, ostaviti animozitete po strani bez obzira o kojem narodu je riječ jer mi živimo s njima. Vjerojatno neću otići u Beograd, Vučić će u Sarajevo, ali vidjet ćemo kako će to biti. S njim sam u kontaktu. S njim ću razgovarati kao Bakir s Aleksandrom. Predsjednik Srbije treba da se sastaje s članovima Predsjedništva BiH, a svi mi koji na pozitivan način možemo sudjelovati na razvoj BiH trebamo razgovarati. Vučić će se sastati s utjecajnim Bošnjakom, s utjecajnim političarem kao što je i on. Ja sam odbijao formate gdje su me zvali u svojstvu Bošnjaka, ja ne mislim da ih predstavljam”, naglasio je Izetbegović.

Kako kaže, odbio je takav vid poziva, kao predstavnik Bošnjaka, od Zorana Milanovića, ali je otišao, kaže, na kavu s njim i sa Stjepanom Mesićem.

Kopirati
Drag cursor here to close