U Bruxellesu

Izetbegović: BiH je spora i ponekad zaglavljena

''Tako da, kada govorimo o Bosni i Hercegovini, mi smo spori, i ponekad smo zaglavljeni. Postoje razlozi zašto imamo teret na leđima, i to svatko mora imati na umu''.
Vijesti / Politika | 17. 10. 2018. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sudjelovao je u Bruxellesu u radu konferencije na visokoj razini pod nazivom "Europska unija - Zapadni Balkan: Kako zajedno graditi zajedničku budućnost".

''Uspjeli smo odblokirati put EU integracija Bosne i Hercegovine i procese transformacije, mislim na EU i NATO, a bili smo zaglavljeni skoro osam godina. Unutar okvira reformske agende 2015-2018, Bosna i Hercegovina je počela formirati široke strukturalne, socijalne i ekonomske reforme'', javlja N1.

Objasnio je da je BiH reformska agenda širok program strukturalnih i socijalnih reformi koje obuhvataju sedam sektora.

''Unutar ove implementacije, oba entiteta su prihvatila nove zakone o radu 2015. godine i pokrenule mjere u cilju stabilizacije proračuna i fiskalne održivosti, uključujući prijedloge zakona o javnim plaćama i zapošlavanju na državnoj i entitetskoj razini'', rekao je Izetbegović, dodajući da je BiH u posljednje vrijeme usvojila i niz važnih strategija u sektoru energije, poljoprivrede i okoliša.

''Međutim, implementacije strukturalnih reformi i ispunjavanje uvjeta za napredak u EU integracijama su nailazile na nekoliko odlaganja. Efikasna vladavina je bila podrivana činjenicom da smo imali široku koaliciju od pet stranaka, od kojih su se neke ponašale kao opozicija, mada su bile predstavljene u vlasti'', rekao je Izetbegović u Bruxellesu, javlja N1.

BiH mora implementirati strukturalne reforme kao što je rekonstrukcija državnih firmi, reforma javne uprave, zdravstva i tako dalje'', naglasio je Izetbegović u Bruxellesu.

''Tako da, kada govorimo o Bosni i Hercegovini, mi smo spori, i ponekad smo zaglavljeni. Postoje razlozi zašto imamo teret na leđima, i to svatko mora imati na umu'', kazao je Izetbegović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close