Zatražio 350.000 glasova

Izetbegović u Mostaru: Zaustavit ćemo ove što prijete novim entitetima

Stranka demokratske akcije održala je završni skup u Mostaru.
Vijesti / Politika | 01. 10. 2018. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čović je podcijenio Bošnjake i SDA, u protekle četiri godine se loše odnosio prema Bošnjacima, Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici. On je četiri godine radio kampanju za gospodina Komšića i sad ovaj ne treba mrdnuti malim prostom, stvari idu same od sebe'', kazao je Bakir Izetbegović na završnom skupu Stranke demokratske akcije održanom u ponedjeljak navečer u dvorani Midhat Hujdur Hujka u Mostaru.

Ruka Bošnjaka otvorena prema Hrvatima u Hercegovini

Dodao je kako je Čović sad priznao grešku te napisao pismo Bošnjacima i ponudio Izetbegoviću da se nađe s njim, kardinalom i reisom.

Foto: Bljesak.info / Završni skup SDA u Mostaru (Bakir Izetbegović)

Izetbegović je kazao da je teško razdoblje spred BiH, da ne prijeti Dodik onime čime prijeti, da će uraditi to ako ikako mogne, a Čović će to iskoristiti da vrši pritisak.

Ipak, rekao je kako je ruka Bošnjaka otvorena prema Hrvatima u Hercegovini, kako prihvaća ono što Čović traži, ali da se to ne radi pet dana pred izbore, već poslije izbora. Izjavio je kako političari često podcijenuju inteligenciju ljudi, ilustrirao to ponašanjem Dodika i Radončića. Kazao je kako je Šefik Džaferović bio najbolji suradnik Alije Izetbegovića i njega sada, kako je on pravi Bošnjak i SDA-ovac, te zaslužuje voditi Bošnjake.

Obećao milijun zaposlenih

Izetbegović je podsjetio je kako je prije prošlih izbora tražio 300.000 glasova za 100.000 radnih mjesta u deset godina te kako su se ozbiljni ekonomisti ismijavali tim podatkom. Kazao je kako su napravili 70.000 u tri i pol godine, duplo brže nego što je obećao.

Foto: Bljesak.info / Završni skup SDA u Mostaru

''Sad vam kažem moji dragi Hercegovci, tražimo 350.000 glasova i jamčimo vam da ćemo zaustaviti ove što prijete podjelama, novim entitetima, da ćemo povući BiH kao što dosad niste vidjeli, na njezinom europskom i NATO putu, da ćemo popravljati svake godine između pet i deset posto životni standard, da ćemo u roku od par godina proizvesti novih 100.000 radnih mjesta, a da će ova zemlja do 2026. imati milijun zaposlenih u realnom sektoru i da će pad nezposlenosti biti takav da ćemo biti najbolji u regiji. To vam obećavam, ali tražim da ojačate taj motor'', kazao je Izetbegović.

Kazao je da mu je žao što u ovoj kampanji nije imao šansu otvoriti obnovljeni hotel ''Ruža'' s predsjednikom Erdoganom, ali su se drugi potrudili to onemogućiti.

Foto: Bljesak.info / Završni skup SDA u Mostaru

Bošnjaci većina u Mostaru?

''Kad sam bio u Beogradu pokušali su se udružiti i napraviti neka rješenja protiv suvereniteta BiH i ja sam ih zaustavio. Slična stvar se dogodila na Trilaterali u Mostaru, osjećao sam se sam u ovom gradu gdje smo mi većina jer su se svi udružili protiv mene. Zalud, mi smo postali faktor i nije nevažno tko će držati upravljač ispred Bošnjaka u sljedećem razdoblju. To mora biti čovjek iz SDA", nastavio je.

Okupljenom mnoštvu obratili su se i Šerif Špago, Salem Marić, Osman Ćatić, Edin Mušić i Elvira Dilberović, a poslije skupa upriličen je vatromet.

Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH govorio je o brojnim projektima realiziranim na širem području Mostara i poručio da SDA ostaje na braniku Mostara i Bosne i Hercegovine.

"Borimo se i borit ćemo se za jedinstven Mostar u kojem će svi građani biti ravnopravni. SDA je snaga naroda. Mi smodio vas i nikad se nećemo odvajati", kazao je Marić.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ u aktualnom mandatu i nositelj kantonalne liste SDA, Šerif Špago osvrnuo se na rezultate rada u prethodnom razdoblju.

"Prije četiri godine zatekli smo kanton pred bankrotom. Na osnovu podrške iz 2014. preuzeli smo pola ministara u Vladi HNŽ, što nam je omogućimo da financijski stabiliziramo kanton, vratimo milijunske dugove, uložimo milijunske iznose u kapitalne projekte i stvorimo preduvjete za daljnji razvoj kantona koji je danas treći po razvijenosti u FBiH.“

Osvrćući se na pitanje Mostara, predsjednik SDA, Bakir Izetbegović podvukao je da je centrala stranke uvijek stajala iza Mostara i Hercegovine, podržavajući svaku odluku koju lokalna razina donese: "Ono što vi odlučite za Hercegovinu i Mostar bit će podržano u Sarajevu". 

Foto: Bljesak.info / Završni skup SDA u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close